Stigs søn blev mishandlet af kolleger: Uhørt at det kan ske på en arbejdsplads

En 17-årig lærling blev udsat for grov vold af sin chef og tre kolleger. (Foto: Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv)

Faren til den lærling, der blev mishandlet med et kosteskaft, står nu frem.

Det var med chok og forfærdelse, at det gik op for den nærmeste familie til en ung lærling, at han var blevet udsat for grov vold af sin chef og kolleger på sin arbejdsplads i et byggefirma i Kolding

Det fortæller lærlingens far Stig til B.T.

Mandag faldt der dom i sagen, hvor fire håndværkere blev fundet skyldige i grov vold mod lærlingen, der blev mishandlet med blandt andet et kosteskaft og en blyant, der blev presset op mod hans endetarm.

- Det er fuldstændig uhørt at sådan noget kan foregå på en arbejdsplads. At det overhovedet har kunnet ske på nogen måde, siger Stig til B.T., der har valgt at undlade at bringe hans efternavn af hensyn til sønnen.

Ydmygelserne sidder så dybt i den i dag 20-årige håndværker, at de tiltalte af retten blev bedt om at sætte sig bagerst i retssalen, så han ikke blev konfronteret med dem. Ellers ville han ikke være i stand til at gennemføre sin forklaring, lød argumentet fra hans advokat ifølge B.T.

To af de tiltalte blev i retten idømt otte måneders fængsel. To medtiltalte blev idømt mildere straffe - henholdsvis tre måneders fængsel og 40 dages fængsel. I det sidste tilfælde gøres dommen betinget.

- Jeg har ikke nogen kommentar til selve strafudmålingen. Det er jo dommerne, der bestemmer. Jeg synes bare, det er godt, de alle fire er blevet dømt og får en form for straf for det, de har gjort.