Stemplet for karrierevalg: Hun fokuserede på karrieren - han på hjemmet

(Foto: Foto: Ritzau/Scanpix)

Soulaima Gourani har ofte måttet høre for sit valg om at fokusere på karrieren.

Soulaima Gourani, der er virksomhedsrådgiver, foredragsholder, forfatter og iværsætter, har ofte måttet høre for sit valg om at være karrieremor. Så ofte, at hun en overgang helt holdt sig fra pigemiddage.

Debattør: Du bør tænke over dit job, hvis du har behov for ferie

- For jeg orkede ikke endnu en gang at skulle sidde og forsvare, at jeg gjorde, som jeg gjorde, siger Soulaima Gourani til Berlingske.

Kritikken mødte Soulaima Gourani, der er 42 år, oftest i Danmark. I dag bor hun sammen med sin familie i Californien. Her er det mere accepteret at have fokus på sin karriere som mor.

Sammen med sin mand, Brian Frandsen, valgte hun at vende det typiske familiemønster på hovedet. I mange af de 23 år, de har være sammen, har det således været hende, der arbejdede, og ham der gik hjemme og passede børnene. Og det fungerede for dem.

- Indtil børnene begyndte i skole, har det for os været vigtigt, at der har været en voksen hjemme. Det har ikke betydet noget, om det var ham eller mig, der gik hjemme. Men jeg kunne tjene mest, derfor gav det bedst mening, at han var derhjemme. Og jeg har ikke haft det svært med at skulle rejse. Jeg har ikke siddet på et hotelværelse og grædt. Han var bedre til det end mig, fortæller hun til Berlingske.

Kendt iværksætter med klar besked til chefer: Drop kontrol og sæt jeres ansatte fri

Men de kommentarer, Soulaima Gourani har fået med på vejen, sidder stadig i hende.

- Der var en leder i Dell, der sagde til mig, at "så må vi jo se, hvordan det går med dine børn som voksne, når du er så meget væk", nævner hun som eksempel over for Berlingske og tilføjer:

- Brian og jeg er med i et socialt eksperiment, hvor folk står og venter på, at vores børn fucker up. Ligegyldigt om de bliver astronauter eller stiknarkomaner, så vil jeg få skylden for det.

I dag, hvor børnene er blevet større, arbejder både Soulaima Gourani og Brian Frandsen i hendes virksomhed Frem i livet - og så tjener de lige meget.