Statsministeren med opsang til de unge:  Tag ansvar

Corona
Statsministeren talte direkte til de unge mennesker. (Foto: Ritzau Scanpix)

Statsministeren kom med en opsang til de unge, som nu skal tage ansvar i forhold til corona.

I både medier og sociale medier har der i de seneste dage været meldinger om især unge mennesker, som trods henstillinger fra myndighederne har valgt at samles i større forsamlinger - tilsyneladende uden den helt store tanke på smitterisiko. 

Statsminister Mette Frederiksen kom tirsdag med en direkte appel til de unge danskere, da hun på et pressemøde præsenterede en række nye tiltag for at dæmme op for coronavirus .

- Det kan godt være, at du er ung og rask. Men du kan bære smitten videre til andre mennesker. Også uden at du ved du. Du kan smitte en, der ikke kan klare det. Alle bliver nødt til at tage ansvaret på egne skuldre. Ingen kan undslå sig, sagde Mette Frederiksen, som på pressemødet understregede, hvor hurtigt det kan gå, hvis kæden ikke bliver brudt. 

- I skal allesammen hjælpe med at bryde smittekæden - nu, sagde Mette Frederiksen, der blev bakket op af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). 

Vi kan alle være smittebærere uden at vide det, sagde Magnus Heunicke på samme pressemøde.

- Man udvider sin potentielle smittekreds, hver gang man er i tæt samvær med venner og familie. Det gælder også unge mennesker, som i sidste ende risikerer at smitte bedsteforældre, lød det fra Magnus Heunicke.