Stangstiv: Ukrainsk chauffør slingrede afsted på motorvej
Lastbiler og promiller er en uhyggeligt farlig cocktail. En ukrainsk chauffør med en promille på 2 blev i tirsdags stoppet på Den Sønderjyske motorvej. Det er langtfra den første fulde udenlandske chauffører på de danske veje. Billedet her er ikke fra den pågældende episode. Scanpix, arkiv: Preben Madsen
Der var mange uheld på de danske veje med berusede udenlandske lastbilchauffører sidste år. En ukrainer nåede lige at tælle med i statistikken med sin promille på 2.

En ukrainsk lastbilchauffør bidrog tirsdag aften til, at 2014 blev et rekordår, hvad angår uheld med berusede udenlandske chauffører. I alt 17 gange gjorde en fuld udenlandsk chauffør de danske veje mere farlige i 2014.

Den ukrainske chauffører blev stoppet på Den Sønderjyske motorvej med en promille på mere end 2. Det fortæller Lokalpolitiet i Kolding til Lokalavisen.

"Vi fik anmeldelse om, at en lastbilchauffør brugte to spor til at køre sin lastbil, og vi fik ham stoppet ved Hylkedal", lyder det fra Vicepolitiinspektør Verner Pedersen.

"Der var tale om en 52-årig ukrainsk chauffør, og da han blev alkoholtesten blæste han alkometret op på over 2,00. Det er heldigvis sjældent, at vi oplever lastbilchauffører med sådan en promille, og vi er nu ved at finde ud af, hvad der skal ske med manden", siger Verner Pedersen til Lokalavisen.

Tilbage i november bragede en bulgarsk lastbilchauffører med en promille på 1,77 ind i autoværnet nord for Guldborgsundtunnelen mellem Falster og Lolland. Han var skyld i et trafikuheld, der betød en afspærret vej i 10 timer.