Stak buschauffør ned: 54-årig fængslet for drabsforsøg

En 54-årig mand var så uligevægtig, at han ikke kunne deltage i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet.
En 54-årig mand er i et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg blevet fængslet i fire uger for drabsforsøg på en buschauffør. Arkivfoto.
En 54-årig mand er i et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg blevet fængslet i fire uger for drabsforsøg på en buschauffør. Arkivfoto. Foto: Meyer Kenneth/Free

En 54-årig mand er blevet varetægtsfængslet for drabsforsøg, efter at en buschauffør natten til tirsdag blev stukket ned i Husum i København.

Knivstikkeriet fandt sted ved 01-tiden.

- Da bussen når frem til endestationen sidder den 54-årig og sover, fortæller politikommissær René Frederiksen til Ritzau.

- Chaufføren vækker ham, og der opstår noget tumult, som ender med, at chaufføren bliver stukket i brystet med en kniv lige uden for bussen, fortsætter han.

Buschaufføren har været igennem flere operationer, og hans tilstand er tirsdag eftermiddag stabil.

Senere lykkedes det at anholde den 54-årige, som blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

Retsmødet måtte dog gennemføres, uden at han selv var til stede.

- Det viste sig, at hans psykiske tilstand gjorde, at han ikke var i stand til at deltage i retsmødet, og han blev ført ud af retten, forklarer René Frederiksen.

Dommeren besluttede at den 54-årige skulle fængsles i foreløbig fire uger og indlægges på en psykiatrisk afdeling, så snart der er plads.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.