Spritbilist snød betjente og stak af med politivogn
Da betjente ville skubbe formodet spritbilists bil ind til siden, stjal den mistænkte bilen og stak af.

Lovens lange arm har visse kvaler med at få greb om en 47-årig mand, som tidligt søndag havde held til at flygte fra politiet.

Under flugten udnyttede han et par politifolks hjælpsomhed og stjal deres bil. Den kørte han efterfølgende galt i, og siden har ordensmagten ikke set spor af manden.

Kort før klokken halv fem søndag morgen i Grindsted var manden involveret i et mindre færdselsuheld. Politiet tilbageholdt manden på baggrund af en mistanke om, at han var fuld.

Mandens bil holdt, så den generede trafikken, og de to politifolk ville derfor skubbe den ind i siden af vejen. Den situation udnyttede manden til at sætte sig bag rattet i politibilen og stikke af.

Kort efter kørte manden galt igen - det skete nær Grindsted. Bilisten i den anden bil har været på sygehuset, men ifølge politiet er der kun tale om lettere tilskadekomst.

Til gengæld frygter vagtchef Flemming Lau, at den 47-årige mand kan være kommet mere galt af sted. Politibilen blev nemlig forholdsvis hårdt medtaget i ulykken. Der også blodspor i bilen, som tyder på, at manden kom til skade.

Men om det rent faktisk er tilfældet er uvist. For efter at være forulykket i politibilen stak manden af fra stedet, og han er nu eftersøgt af politiet.

I jagten på manden har der både været indsat en helikopter fra Forsvaret samt hundepatruljer.

Oven i det hele er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) gået ind i sagen. Myndigheden har blandt andet til opgave at efterforske sager, hvor personer kommer til skade i politiets varetægt.

/ritzau/