Sprinterkonge skifter til cykelhold på anden klasse

Sport
André Greipel har tidligere vundet 11 etaper i Tour de France. (Foto: Foto: Benoit Tessier/arkiv/Reuters)

Den tyske sprinter André Greipel skal i de næste to sæsoner køre for franske Team Fortuneo-Samsic.

Efter otte sæsoner hos Lotto Soudal skifter den tyske sprinter André Greipel det belgiske World Tour-hold ud med prokontinental-holdet Team Fortuneo-Samsic, der i år deltog i Tour de France på et wildcard.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

36-årige Greipel har skrevet under på en toårig kontrakt med det franske hold, hvor han blandt andet bliver holdkammerat med sidste års vinder af bjergtrøjen i Tour de France, Warren Barguil.

- Jeg vil gerne bidrage med mine sportslige kvaliteter samt min personlighed og erfaring. Jeg kan ikke vente med at finde min nye rolle på det nye hold, siger Greipel om skiftet.

Den tyske sprinter måtte udgå af årets Tour de France på 12. etape, der sluttede på det mytiske bjerg Alpe d'Huez. Trods flere forsøg i massespurterne blev Greipels bedste resultat under Touren en tredjeplads på 4. etape.

Han har tidligere vundet 11 etaper i det franske cykelløb og er ligeledes noteret for syv etapesejre i Giro d'Italia og fire sejre i Vuelta a España.

André Greipel kom til Lotto Soudal i 2011. Dengang hed holdet Omega Pharma-Lotto. Han har siden 2012 været holdkammerat med danske Lars Bak på det belgiske hold.

Greipel er noteret for 153 professionelle sejre i sin 14 år lange karriere.

/ritzau/