Springsteen raser over "toiletlov": Aflyser koncert
Rockstjernen nægter at gå på scenen i North Carolina, der kritiseres for at have indført diskriminerende lov.
Bruce Springsteen og hans band har aflyst en koncert i North Carolina på grund af en kontroversiel lov, der kritiseres for at være diskrimerende over for transpersoner. Arkivfoto
Bruce Springsteen og hans band har aflyst en koncert i North Carolina på grund af en kontroversiel lov, der kritiseres for at være diskrimerende over for transpersoner. Arkivfoto Foto: Chris Pizzello/Polfoto

Den amerikanske rocklegende Bruce Springsteen har aflyst en koncert i Greensboro i North Carolina, efter at delstaten har indført en lov, der blandt andet tvinger transpersoner til at vælge toilet efter deres biologiske køn.

Det skriver Springsteen i et åbent brev til sine fans.

- Som I, mine fans, ved, skal jeg efter planen spille i Greensboro, North Carolina, denne søndag. Som vi også ved, har North Carolina netop godkendt HB2, som medierne kalder "toiletloven".

- HB2 (...) dikterer, hvilke toiletter transkønnede personer har lov til at bruge, lyder det fra Bruce Springsteen.

Ifølge den nyligt vedtagne lov kan transkønnede fremover ikke selv vælge, om de vil benytte sig af herre- eller dametoilettet på eksempelvis en restaurant eller en skole.

Alle skal vælge toilet efter deres biologiske køn - en regel, som angiveligt er lavet for at beskytte kvinder mod, at biologiske mænd går ind på dametoiletter.

Og det har altså fået "The Boss" til tasterne.

- Lige så vigtigt er det, at loven angriber LGBT-borgeres (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner, red.) rettigheder til at lægge sag an, når deres menneskerettigheder bliver brudt på arbejdspladsen. Ingen andre i North Carolina står over for sådan en byrde, skriver Springsteen.

- Derfor, og med en dybfølt undskyldning til vores dedikerede fans i Greensboro, har vi aflyst vores koncert på søndag. Nogle ting er vigtigere end en rockkoncert, og én af de ting er kampen mod fordomme og intolerance, lyder det videre.

Billetterne til den aflyste koncert kan blive refunderet.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.