Spring køen over hos lægevagten: Tryk 9

Nyt forsøg skal teste muligheden for at springe køen over hos lægevagten, hvis tilstanden er alvorlig.
- Det henvender sig til de borgere, som finder det uoverskueligt at vente, selv 3-5 minutter. Altså de, der har brug for at komme igennem til en læge omgående, fortæller Jonas Fynboe Ebert.
- Det henvender sig til de borgere, som finder det uoverskueligt at vente, selv 3-5 minutter. Altså de, der har brug for at komme igennem til en læge omgående, fortæller Jonas Fynboe Ebert. Foto: Scanpix arkiv

Er det muligt at lave en overhalingsbane, så nogen kommer foran i telefonkøen til Lægevagten? Det tester Region Midtjylland, ifølge DR Midt & Vest, de kommende to uger.

Det foregår på den måde, at man ved et opkald kan blive mødt af beskeden: "Hvis din tilstand er så alvorlig, at du finder det nødvendigt straks at komme igennem til lægen, kan du taste 9 og springe køen over".

- Det henvender sig til de borgere, som finder det uoverskueligt at vente, selv 3-5 minutter. Altså de, der har brug for at komme igennem til en læge omgående, fortæller Jonas Fynboe Ebert til DR Midt & Vest. Han er læge og Ph.D-studerende på Aarhus Universitet.

For eksempel patienter med brystsmerter eller åndenød.

Halvdelen af alle opkald til lægevagten vil i testperioden få mulighed for at trykke 9 på telefonen og komme foran i køen:

- Vi skal i første omgang undersøge, om knappen virker, og perspektivet på længere sigt er undersøge, om muligheden for at springe køen øger trygheden og tilfredsheden ved lægevagten, forklarer Jonas Fynboe Ebert over for radioen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.