Spar penge på fitnesscentret: Sådan træner du derhjemme
Det behøver ikke at koste penge at komme i form og trimme kroppen. Colourbox
Det behøver ikke at koste penge at komme i form og trimme kroppen.

Du kan sagtens spare pengene på fitnesscenteret, hvis målet er at opnå en mere trænet krop og mere fleksibilitet. Langt de fleste øvelser er det nemlig muligt at lave derhjemme eller ude i naturen.


- Fordelen ved at træne hjemme er, at det er mere overskueligt. Derfor øges sandsynligheden også for, at træningen bliver gennemført, og det er nemmere at holde motivationen oppe. Du kan endda selv bestemme, hvilken musik der skal spilles og høre lige præcis det, der motiverer dig, siger sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson.

Ønsker du at bruge redskaber i din træning, kan du også sagtens gøre brug af det, du allerede har i hjemmet.

- For eksempel kan du med fordel fylde nogle vandflasker med vand og bruge dem som håndvægte. Det giver dig mulighed for at lave nogle andre øvelser og træne nogle andre muskelgrupper, end når du udelukkende træner øvelser med kropsvægt. Det giver dig også mulighed for at øge belastningen i øvelser, som du normalt laver med egen kropsvægt, siger Julie Retbøll Eriksson.

Tre lette øvelser:

Squat 
Squat er en effektiv øvelse for både ben og balder, og det er en øvelse, du kan lave alle steder og variere efter niveau. Du kan lave dem helt almindeligt, eller du kan have vandflasker i hånden som belastning. Du kan også sætte et hop på. 
Sådan gør du:
Stå med hoftebredde mellem fødderne, læg vægten tilbage på hælene, mens du sænker numsen ned mod gulvet. Når du ikke kan komme længere ned, så presser du op i gennem hælene. Overkroppen holdes så ret som muligt, mens du spænder i maven. Lav 3x10 gentagelser.

Armstrækninger
Armstrækninger er en god øvelse, hvor du primært træner brystmusklen, og som du kan variere efter dit eget niveau. Du kan nemlig både lave øvelsen på knæene, hvor der ikke er så meget belastning, eller du kan lave dem på tæerne, som er en hårdere udgave. 
Sådan gør du:
Læg dig ned og sæt hænderne i gulvet lidt længere ude end skulderbredde. Sænk overkroppen ned mod gulvet og træk dig op igen. Lav 3x8 gentagelser, hvor du hviler enten på dine knæ eller tær. 

Planke
Planke er en coreøvelser, som træner både mave og ryg, samtidig med at der også er belastning på skuldrene. Det er også en øvelse, du kan lave på forskellige niveauer.
Sådan gør du:
Læg dig med ansigtet ned mod gulvet hvilende på underarmene og tæerne, mens ryggen er ret. Øvelser er hård for maven, og du kan som alternativ sætte knæene i gulvet for at få mindre belastning på. Lig 3x30 sekunder, eller så lang tid du kan. 


Fakta om Julie Retbøll Eriksson

Julie Retbøll Eriksson er sundheds- og livsstilsekspert med en professionsbachelor i sundhed og ernæring. Hun står bag firmaet Glad Livsstil og har netop lanceret en gratis videoguide, hvor du kan få tips og tricks til nem motion. Du kan få adgang til videoguiden her.