Sosu-assistenten Christina er årets kollega: ’Åh, jeg bliver altså helt rørt’

Godt humør, kage og blomster var med til at sikre den vellidte sosu-assistent sejren som Årets Kollega 2018.

Christina Christiansen vifter sin hånd mod ansigtet, mens hun står som midtpunktet i den propfyldte frokoststue hos Hjemmeplejen Smørum i Nordsjælland.

Kolleger og journalister er stimlet sammen for at overvære det øjeblik, hvor social- og sundhedsassistenten overraskes med titlen som Årets Kollega 2018.

- Puha, her bliver lidt varmt, synes jeg, siger Christina Christiansen til Fagbladet FOA, der for andet år i træk uddeler prisen til en person for at yde en særlig indsats på sin arbejdsplads.

- Det er fedt. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal reagere, lyder det fra Christina Christiansen, der af kollegaen Sabrina Juul Jacobsen blev indstillet til titlen som Årets Kollega 2018.

Sabrina Juul Jacobsen var knap nok begyndt på sit job hos Hjemmeplejen Smørum, før hun begyndte at føle sig utilpas. En synsnervebetændelse betød, at hun blev sendt igennem et udredningsforløb for den kroniske sygdom sklerose.

Støtten var stor fra Christina Christiansen, der med godt humør, hjemmelavet kage og blomster var med til at holde gejsten oppe. Den sygdomsramte kollega kvitterede ved at indstille Christina Christiansen til Årets Kollega 2018 – en hæder, som den vellidte sosu-assistent vandt foran de omkring 300 personer, der ligeledes var indstillet til prisen.

En jury havde forinden udvalgt tre af de hundredvis af indstillinger til prisen, og så var det ellers op til læserne af Fagbladet FOA at afgøre, hvem der skulle vinde. Det blev en overbevisende sejr for Christina Christiansen, der løb med hele 56 procent af stemmerne.

- Over 400 stemmer i afstemningen gik til dig, så der er mange, der synes, at du har gjort noget godt og rigtigt, siger Gitte Hejberg, der er chefredaktør på Fagbladet FOA, til den nyslåede vinder.

- Åh, jeg bliver altså helt rørt, siger Christina Christiansen i frokoststuen med de mange kolleger omkring sig.