Sommertogt AFLYST

Kongelige
Goddag, goddag – og nu på gensyn næste år. Dronning Margrethe må pga. corona-krisen aflyse det planlagte sommertogt. (Foto: Scanpix)

Det traditionsrige sommertogt, hvor de kongelige med Dannebrog besøger øer og købstæder er udsat til næste år.

"På baggrund af situationen vedrørende COVID-19 aflyses Hendes Majestæt Dronningens planlagte sommertogt med Kongeskibet Dannebrog i sensommeren til kommunerne Thisted den 31. august, Esbjerg den 1. september og Fanø den 2. september. Kommunerne planlægger i samarbejde med Kongehuset at gennemføre besøgene i sensommeren 2021."

Sådan lyder det fra kommunikationschef Lene Balleby fra hoffet.

Det er endnu et slag for kongehuset, som lige har måttet aflyse kronprinsens Royal Run forleden.

Facts om Dannebrog

Kongeskibet Dannebrog er navngivet af Dronning Alexandrine i København i 1931 og hejste kommando første gang den 26. maj 1932. Dannebrog tjener som officiel og privat residens for H.M. Dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg. Kongeskibet tager også del i farvandsovervågning og søredningstjeneste, når skibet er til søs. Skibet kan også bruges som hospitalsskib.

Dannebrog blev bygget i 1931-1932 på Orlogsværftet i København, som afløser for det forrige kongeskib hjuldamperen Dannebrog fra 1879. Skibets skrog er bygget af stål i nittet konstruktion på et tværskibs spantesystem, skibet har klipperstævn og elliptisk hæk. Set udefra kan Kongeskibet deles i to sektioner; Foran skorstenen er der plads  til besætningen, laster og maskine. Agten herfor er den kongelige afdeling, som i hospitalsskibs-rollen kan anvendes til underbringelse af patienter. Ved anløb af danske og udenlandske havne benyttes det overdækkede agterdæk til receptioner.

Kilde: Kongehuset