Solbakken efter 4-3: De negative tanker begyndte at komme

Sport
FCK's Viktor Fischer var blandt målscorerne, da FCK havde svært ved at slå FC Helsingør. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Viktor Fischer og Ståle Solbakken var utilfredse med, at FC København smed kontrollen i sejren over Helsingør.

Man er sjældent mere skuffet end glad efter en sejr.

Men for FC København-træner Ståle Solbakken var det tæt på realiteten, efter at FCK mandag vandt en underholdende kamp over FC Helsingør med 4-3 på hjemmebane i Superligaen.

FCK var i kontrol i første halvleg, og værterne gik til pause foran med 3-1. Et mindre sammenbrud efter pausen tillod dog gæsterne at udligne, inden Federico Santander sikrede sejren i kampens tillægstid.

Solbakken var bestemt ikke tilfreds med præstationen i anden halvleg, hvor FCK-spillerne lavede enorme mængder af fejl.

- Jeg sagde til spillerne i pausen, at de skulle forblive i kontrol, men ikke blive for afslappede, som vi gjorde ved deres mål til 3-2. Så begyndte vi at trække os, og nogle af spillerne så langsomme ud både i tanke og handling.

- De negative tanker begyndte at komme, og når de kommer, sker det tit som mod Helsingør, at der kommer frygteligt mange misforståelser mellem spillerne, og så blev det 3-3 ud af ingenting.

Disse tanker deler profilen Viktor Fischer, der erkender, at FCK-spillerne formentlig undervurderede gæsterne en smule. Offensivspilleren glæder sig dog over, at det alligevel blev til tre point.

- Vi kom ikke lige så aggressivt ud efter pausen og afventede måske bare lidt, at vi ville score et mål til 4-1. Vi glemte nok lidt, at der var to hold på banen, også selv om det er bundholdet i ligaen, og det skal man passe meget på med.

- Nu haler vi trods alt lidt ind på FCN, og hvis vi leverer bedre i næste uge mod Silkeborg, så går vi rigtigt fint ind i slutspillet.

- Jeg tror også, at vi kommer bedre ind i det, end hvad folk havde regnet med, siger Fischer.

Med sejren er FCK ni point efter FC Nordsjælland på tredjepladsen, der som minimum giver adgang til en playoffkamp om at komme i Europa League-kvalifikationen i næste sæson.

/ritzau/