Solbakken ærgrer sig over Champions League-ændringer

Sport
Ståle Solbakken er ikke begejstret for ændringerne i Champions League. (Foto: Foto: Anders Kjærbye/arkiv/Scanpix)

FCK's træner er bekymret over, at nationer fra små fodboldlande får sværere ved at komme i CL-gruppespillet.

Tirsdag annoncerede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) en række ændringer af Champions League fra næste sæson.

Ændringerne, der blandt andet giver de store fodboldnationer flere automatiske pladser i gruppespillet, møder ingen begejstring hos FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken.

Han har siden 2006 fire gange stået i spidsen for FCK i Champions League-gruppespillet, men vejen til det sportsligt og økonomisk attraktive gruppespil bliver nu hårdere.

- Forskellen mellem de bedste og de næstbedste bliver bare større og større, og man skal sørge for, at konkurrenceelementet fortsat er der for de mindre lande, siger Ståle Solbakken til det norske medie VG.

- Vi er jo ikke glade for det, vi som er outsidere. Det er ikke rart at vide, at absolut alt skal klappe, for at vi skal lykkes med det, men nåleøjet bliver bare mindre og mindre.

- Jeg tror, det er farligt at gøre vejen længere for de små nationer, sådan at det kun bliver for eliten. Men det er den vej, det peger i retning af, og det har det gjort længe, siger nordmanden.

Uefas ændringer betyder, at hele 26 af de 32 deltagende hold i Champions League-gruppespillet allerede vil være fundet, når kvalifikationen skydes i gang.

Der er typisk i kvalifikationen, at det danske mesterhold skal forsøge at spille sig ind i det økonomisk lukrative gruppespil.

De seneste to sæsoner har FC København både med succes og mindre held deltaget i den såkaldte Champions Route, hvor mesterholdene fra de mindre lande har kæmpet om fem pladser i gruppespillet.

Fra næste sæson skæres antallet af pladser i gruppespillet via Champions Route ned til fire, så det står klart, at nåleøjet snævres ind for det kommende danske mesterhold.

Vejen til gruppespillet gennem den såkaldte League Route skæres ned fra fem til to pladser.

Uefa belønner til gengæld de største ligaer med flere garanterede pladser i gruppespillet.

De fire højest rangerede lande - i øjeblikket England, Tyskland, Spanien og Italien - får automatisk fire hold med i gruppespillet.

/ritzau/