Søren Pind: "Anstødeligt" hvis terror-fængslet har adgang til nettet
- Ingen skal være i tvivl om, at det er uheldigt og forkert, hvis det kan foregå. Derfor skal vi have undersøgt det til bunds, siger Søren Pind.  Foto: Scanpix arkiv
Justitsminister Søren Pind (V) kalder det blandt andet anstødeligt, at en af de fem sigtede i forbindelse med terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København angiveligt har adgang til nettet fra fængslet.

Forkert, uheldigt og anstødeligt.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V) på oplysningerne om, at en af de fem sigtede i forbindelse med terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København angiveligt har adgang til nettet fra fængslet.

- Ingen skal være i tvivl om, at det er uheldigt og forkert, hvis det kan foregå. Derfor skal vi have undersøgt det til bunds, siger Søren Pind til DR Nyheder.

Justitsministeren beder nu om en redegørelse i sagen, efter at DR Nyheder har afsløret, at der er hyppig aktivitet på sociale medie-profiler, som tilhører en 19-årig mand, der er fængslet i terrorsagen.

Ifølge DR Nyhedernes oplysninger har aktiviteten ikke været kendt af hverken politiet eller Kriminalforsorgen.

- Der er foretaget ransagninger i det konkrete tilfælde og foretaget en række andre ting. Men tilsyneladende er der altså sket noget alligevel. Det bliver vi nødt til at reagere på, siger Søren Pind.

DR Nyheder har brugt forskellige søgeredskaber til at kortlægge aktiviteten på den sigtedes profiler på internettet.
Den sigtede blev anholdt i ugerne efter terrorangrebet i februar 2015. Herefter er der ingen offentlig aktivitet på Facebook-profilen indtil den 14.september.

I november og december er profilen særdeles aktiv - oftest i nattetimerne mellem klokken 01 og 04. I princippet kan den sigtede have givet sit kodeord til en ven, men kommentarerne er ofte personlige og der bliver blandt andet skrevet frem og tilbage med en gammel barndomsven fra Mellemøsten.

- Man kan jo ikke vide, hvem der har opdateret. Men uanset hvad er det jo et uheldigt signal, at man kan propagandere på den måde, når man sidder i den pågældende situation, siger Søren Pind.

Den 19-årige mand sidder varetægtsfængslet med brev- og besøgskontrol, hvilket betyder, at hans kontakt med omverdenen bliver overvåget for at forhindre, at han ødelægger efterforskningen.

Det siger derfor sig selv, at internetadgang er meget problematisk, siger justitsministeren.