Søren Gade efter intern V-uro: Der kommer en løsning i morgen
- Det er på dagsorden i morgen, og der er altså større dramatik hos jer (pressen, red.), end der er hos os. Vi får en afklaring inden vores landsmøde lørdag, siger Søren Gade. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Inden Venstres landsmøde i weekenden vil der være en afklaring på, hvad partiet mener om et burkaforbud.

Der kommer en god løsning i overmorgen, men det bliver ikke i dag, onsdag.

Det har været længe ventet, hvad Venstre mener om et burkaforbud.

Gruppeformand Søren Gade (V) sagde onsdag, at det ville være på dagsordenen torsdag, men det er altså siden blevet udsat til fredag.

Efter gruppemødet fredag går Venstre ud med dets holdning, så det kan komme på plads inden partiets landsmøde i weekenden.

- Der er altså større dramatik hos jer (pressen, red.), end der er hos os. Vi får en afklaring inden vores landsmøde lørdag, siger Søren Gade.

Emnet er højt på pressens dagsorden, fordi Venstres medlemmer er uenige, og fordi det er fundamental værdipolitik for det liberale parti.

En mulighed kunne være at sætte Venstres medlemmer fri, så de kan stemme efter deres egen overbevisning.

Men det er ikke en løsning, som Søren Gade ser for sig.

- Det kan ikke tænkes. Vi finder en fælles platform, det er ikke et større problem, end vi kan finde et rum, vi alle kan være i, siger Søren Gade.

Debatten er kommet på dagsorden på ny, da Dansk Folkeparti har fremsat et beslutningsforslag onsdag, der skal ramme kvinder, der går med burka eller niqab.

Det kaldes populært et burkaforbud.

En rapport fra 2009 anslår, at der er mellem 100 og 200 kvinder i Danmark, der bærer niqab eller den heldækkende klædedragt burka, hvor der er et net for øjnene.

Da vurderingen er, at man ikke kan forbyde specifikke beklædningsgenstande, foreslår Dansk Folkeparti et maskeringsforbud.

Socialdemokratiet vil ikke gå ud med dets holdning, før regeringen har meldt noget ud. Liberal Alliance er imod et forbud, mens De Konservative er for.

/ritzau/