Søren Espersen om letpåklædte 'burka-kvinder': Det er et kunstværk

'Mine tweets er kunstværker', lyder det fra Søren Espersen, der har fået vrede kommentarer i hobetal, efter at han lagde et billede op. (Foto: Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix)

Onsdag morgen fejrede Dansk Folkepartis Søren Espersen det såkaldte 'burkaforbud' ved at poste et billede på Twitter.

Onsdag den 1. august trådte det omstridte maskeringsforbud - også kaldet 'burkaforbuddet' - i kraft. Det forbud har begejstret Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, i en sådan grad, at han onsdag valgte at fejre dagen på det sociale medie Twitter. Det skriver BT.

I opslaget kalder Søren Espersen dagen for Muslimske Kvinders Befrielsesdag. På billedet ses tre kvinder i badetøj på vej til stranden, hvortil Søren Espersen skriver, at billedet forestiller tre "indespærrede" kvinder på vej fra Nørrebro til stranden.

Men billedet er et modelfoto. Det fik flere brugere på Twitter til at gå i kødet på Søren Espersen. Her blev politikeren både beskyldt for at lyve og sprede falske informationer.

De reaktioner giver Søren Espersen dog ikke meget for. Han kalder billedet og den medfølgende tekst for 'en lille, kunstnerisk sommerting'.

Han kalder sine tweets for kunstværker, og understreger, at han ikke behøver forklare sine kunstværker.

Man skal forstå billedet, fuldstændig som man vil, understreger Søren Espersen overfor BT's journalist, der også spørger ind til, om Søren Espersen har lov til at bruge billedet, hvis rettigheder er ejet af et hollandsk billedbureau. Men billedet er købt og betalt, forsikrer Søren Espersen.

- Det skal jeg nok klare selv. Du er vel ikke advokat for det firma, vel? Det behøver du ikke være urolig for. Alting er selvfølgelig, som det skal være. Det er klart, siger Søren Espersen til BT.