Søren Brostrøm: Vi har ikke været skarpe nok

Corona
Sunhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm erkender at kommunikationen om teststrategien ikke har været skarp nok (Foto: Ritzau Scanpix)

Sundhedstyrelsen medgiver, at kommunikationen ikke har været optimal, og lover snarlig udmelding.

Ganske snart bør der komme klarhed over den danske teststrategi i kampen mod covid-19. For det har ikke været godt nok. Så klar er meldingen fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skriver Politiken tirsdag.

Regeringen været larmende tavs om den nye massive testindsats, mens en aftale er forhandlet med de øvrige partier. Søren Brostrøm har kun selv givet ét testinterview på de tre uger, og konkret er han fortsat ikke.

- Teststrategien er en del af den politiske aftale, der blev indgået i torsdags, så der kommer mere afklaring i denne uge, håber jeg. Den øgede testkapacitet skal bruges aktivt i den kontrollerede åbning, siger han til Politiken. 

Søren Brostrøm siger også til avisen, at han tager ansvar for sin del af den uklare kommunikation om teststrategien, der går tilbage til februar. 

- Har vi været skarpe nok i vores retningslinje og kommunikation. Nej, det har vi ikke, og det vil vi forsøge at gøre bedre fremadrettet, siger han.