Administration 

Søren Baastrup: Babser, bryllupskager og brev fra Mette

Debat
tre kvinder på række
(Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

Vores faste tv-kommentator har løbende gennemgået, hvad der er sket i TV 2 Plays realityserie ”Bachelorette”. Nu er han nået til de sidste afsnit.

Mens I andre har hygget jer, har jeg igennem sommeren set realityprogrammet ”Bachelorette” på TV 2 Play. Og, praise the Lord!, nu er det endelig forbi. Vi er nået til de sidste tre afsnit. Hvis du af en eller anden grund først læser med nu, så fatter du muligvis ingenting. Men det gjorde du nok ikke alligevel. Det gør jeg heller ikke selv. 

Afsnit 25

Som faste læsere vil vide, har jeg et platonisk forhold til en kvinde, der hedder Mette (ikke at forveksle med hende fra programmet). Vi har børn i samme skole og mødes indimellem i Meny eller Netto. Sidst anbefalede hun mig nogle pitabrød, der ikke går så let i stykker som de fleste andre.

Nå, men Mette er – modsat mig – vild med ”Bachelorette”, og hun har længe lovet at skrive et referat af et afsnit for mig. Hun har bare ikke haft tid. Indtil nu, hvor hun er på ferie med sin familie. Jeg har i hvert fald modtaget denne tekst fra hende:

Hej Søren. Afsnit 25 begynder med, at drengene evaluerer gårsdagens roseceremoni – som altid på en helt kunstig og opstillet måde.

– Hvad tænker I om i går? spørger de hinanden.

 Alle synes sjovt nok, at det gik godt … de blev jo også alle sammen valgt til at blive.

I øvrigt er det ikke længere så spændende, hvem der ender med Mette. Det gør Boris. SE og HØR har i hvert fald afsløret, at hans konkurrent, Stig, kyssede med Frida fra sidste sæson på årets Roskilde Festival.

– Hej smukke, siger Boris til Jonas.

Han vil måske sikre sig at få noget med en puls, inden han skal hjem med Mette.  

Jonas og Boris skal på deres sidste date med henholdsvis Julie og Mette i dag, men faktisk sidder jeg med en tvivl om, hvorvidt drengene helst vil være sammen med hinanden eller pigerne. Julie overrasker Jonas med en tur i helikopter, og de taler på nøjagtigt samme måde. Der bliver sagt mega hele tiden, og de begge taler i staccato. Da de kommer ud af helikopteren, løber Julie gadedrengeløb, fordi hun er mega excited, og hun er pludselig den lille pige, der ikke tør tage ham i hånden.

Bagefter skifter stemningen dog til noget lidt mere Morten Korch-agtigt.

– Du ser nydelig ud, siger Julie til Jonas.

Hun griner unaturligt meget og mader ham. Vi får heldigvis også svar på, at en konditor faktisk KAN lave bryllupskager. Puha. Jonas beder pænt om et kys og efterfølgende skal det så lige evalueres. Det er jeg personligt glad for, alle mine kys ikke skal. 

– Det er dejligt at kysse med dig, siger han.

– Godt. I lige måde, siger hun.

Julie afviser bogstaveligt talt Jonas på sengekanten og beder ham finde et andet værelse. Der røg háns sidste rose vist.

I villaen dater Stig og Mads tilsyneladende hinanden. De mener selv, at de hygger mere end pigerne og de andre drenge. Gad vide, om de også skal give hinanden roser? Der står i hvert fald en stor buket klar bagved dem.

Mette og Boris er på Baywatch-date, og Mette skal lige have det sidste på plads i forhold til fremtiden. Boris kan jo lide at være den bløde mand, så i dag skal Mette instruere ham i at surfe. Men ingen af dem gider rigtigt, og de vil hellere bare have lidt privatliv.

Boris og Mette skal også spise middag sammen, og Boris har heldigvis hans charmeklud om halsen (hvem synes den pynter?). Mette vil have børn nu. Boris bliver grebet af stemningen.

– Okay, så gør vi det, siger han (han vil bare have den sidste rose).

Boris krydrer daten med en overraskelse til Mette. De skal tatoveres sammen – ligesom Mette tatoverede Boris det første minut de mødte hinanden.

– Åh nej, nu får jeg den dér ”du er en psykopat-vibe” igen, udbryder Mette.

Et godt råd? "Løb for pokker første gang, den vibe kommer” …

Boris overbeviser Mette om at tegne noget fra et barndomsminde, hun før har fortalt om, men Mette kan ikke selv se, hvad det forestiller… dårlig start. Boris redder den, roser Mette (nemt tip til mænd) og så er hun klar.

Behøver det nævnes, at Mette ikke er så sippet som Julie og uden tøven inviterer Boris med i soveværelset?

Afsnit 26

Nå, min veninde Mette skulle åbenbart også på stranden med sin familie eller sådan et eller andet åndssvagt, så hun gad kun lave referat af ét afsnit. Nuvel, så tager jeg da bare de to sidste selv:

Jonas og Julie spiser morgenmad efter deres date.

– Det var helt okay at sove alene, lyver Jonas.

Selvom han er blevet ydmyget for åben skærm, serverer han alligevel kaffe for hende. Altså, hvad er det der er galt med moderne mænd?

Andensteds i Mexico er der bedre stemning.

– Hvordan er det at vågne op ved siden af mig? spørger Boris Mette, og smager på ordene, som om han i virkeligheden allermest drømmer om at vågne op ved siden af sig selv.

Mette har ondt på benet, fordi hun har fået lavet en tatovering aftenen før. Jeg ved ikke, hvad den forestiller, for jeg har ikke set det foregående afsnit, og jeg forstår ikke min veninde Mettes beskrivelse. Det kan godt være, hun ved meget om pitabrød, men hun er stadig ikke helt flyvefærdig som tv-kommentator.

– Der er nok en lille forelskelse, der er ved at spire lidt, siger Boris om sit forhold til Mette.
Det må man da håbe, eftersom han lige har givet hende en kærlighedstatovering.

– Jeg vil gerne forberede Boris på det værste, lyver Mette, der er helt skudt i ham, men nok gerne vil være flink ved tv-holdet og trække spændingen til sidste afsnit.

Som om 26 ikke var nok.

Senere på dagen bytter drengene. Nu skal Mads på date med Julie.

– Jeg har nogle følelser inden i, der er i blomstring, siger hun.

De skal ud og stå på wakeboard. Det er ligeså ligegyldigt som alle andre såkaldte dates i det her program. Hvis man klippede alle kedelige ting ud – og alle de scener med smukke landskaber og musik, der mest af alt virker som noget, der er betalt af Mexicos turistråd – så ville hele showet kun vare fire afsnit. Det ville være dejligt. Så behøvede jeg heller ikke have abonnement på TV 2 Play i mere end en enkelt måned. Den eneste grund til, jeg stadig har det er, at Sofie Linde har fået et program på Amazon Prime, og så sparer jeg jo lidt penge dér.

Julie og Mads snakker om, hvad de er villige til at gøre for kærligheden – altså, ud over at prostituere sig selv på nationalt tv. Bankrådgiveren Mads vil gerne flytte til København, siger han. Jeg har en idé om, at hans chef har ringet og fortalt ham, at det er dårlig reklame for banken, at han har investeret i et hus på Lolland.

­– Jeg har ikke nogensinde været på Falster, siger Julie, der måske nok er sød og køn, men gennem alle afsnittene har præsteret at tale dårligere og dårligere dansk.  

Mette og Stig skal ud og køre på zipline – ja, det er en svævebane, men alting i det her program skal helst være på engelsk. Ikke kun titlen. Det lød nemlig sejt at tale engelsk, dengang konceptet blev opfundet engang i 90’erne. Og apropos ting, der var seje i 90’erne:

– Kan du se, hvad vi skal have at spise? spørger Mette.

– Hvid chokolade, siger Stig.

– Det er ostefondue, siger Mette.

Stig er tilsyneladende ikke så pjattet med mad, der var cool i gamle dage. Han nøjes med at spise brødpinde. Eller breadsticks. Til gengæld vil han gerne tale om, hvordan han har det med Mette.

– Det er både pisse fedt og pisse øv på samme tid, siger han.

– Stig er megagod til at sætte ord på sine følelser, konkluderer Mette.

Hun fortæller ham også, at hendes yndlingsdate var den, hvor han sang for hende.

– Og ved du, hvad jeg godt kunne tænke mig nu? spørger hun.

– Nej? spørger Stig forventningsfuldt.

– Hvis du sang den igen, siger Mette.

Skuffelsen er til at tage og føle på. Det var ikke det svar, han håbede på, og det er tydeligt, at Stig lider. Dog ikke så meget som seerne gør, da han begynder at synge igen. 

Afsnit 27

Det er sidste afsnit, og Julie og Mads vågner arm i arm.

– Natten har været dejlig og vi har bare snakket til den lyse morgen, lyver Julie.

Der er generelt mange der lyver i denne uge.

Nå, men eftersom stort set alle, der har magtet at følge med godt kan regne ud, hvordan det hele ender, så lad os spole hen til den afgørende uddeling af de sidste roser. Stemningen er anspændt, og det hjælper ikke engang, at Petra har fået lavet kæmpekrøller og taget sin julekjole på. Jonas begynder med at takke nej til Julies sidste rose, inden han ved, om han får den. Han føler ikke rigtigt kemien er der eller sådan noget. Om han mener det, ved jeg ikke. Det er muligt, han bare gerne vil undgå at tabe på målstregen. Det kender man jo godt fra sig selv. Altså, ikke det med at tabe i et tv-program, for det har jeg aldrig prøvet. Eller, det vil sige, mig og min ven Peter var engang til casting på ”Jo færre, jo bedre,” men blev valgt fra, vist nok fordi jeg kom til at sige noget, der kunne opfattes småracistisk. Men det var altså, fordi vi skulle sige noget om indholdet i ”Elefantens vuggevise”, og casteren var i øvrigt svensk, og så har man jo tabt på forhånd. Men altså, jeg har aldrig prøvet at tabe i noget, hvor der var en egentlig målstreg. Men da jeg gik til fodbold gjorde jeg tit som om, jeg var skadet, når jeg blev skiftet ud. Hvor kom vi fra?
Nå jo, så altså, det er Mads, der får Julies rose og hjerte. Og så kysser de. Med lidt for meget tunge. Tillykke.

Mette har som bekendt sat sine mundbaciller i omløb med en sådan hast, at selv laboratorierne i Wuhan ville være misundelige. Men trods det store datamateriale virker hun i tvivl om sin beslutning til det sidste. Det bliver dog som ventet Stig, der må tage skuffet hjem, mens storcharmøren Boris tager fra Mexico som en slags vinder.

Årets ”Bachelorette” er dermed slut. Som altid er det vigtigt for mig at understrege, at jeg faktisk synes deltagerne generelt er nogle sympatiske, søde og sjove mennesker. Og at alt det jeg skriver jo bare er for sjov, og primært noget jeg gør, fordi det giver klik til Avisen.dk, som dermed kan betale mig en løn der er stor nok til at dække både min spillegæld og min kones forbrug af sushi.

Og ja, som altid slutter vi også lige med at opsummere de vigtigste ting, vi har lært de sidste ni uger:

I Netto kan man få en slags pitabrød, der (næsten) aldrig flækker i siden.

Julie har kunstige bryster.

Mettes biologiske ur tikker endnu hurtigere i den mexicanske tidszone end herhjemme.  

Petra Nagel er taget til nåde, efter hun ellers forsøgte at slå os alle sammen ihjel med sine råd i ”Petra slukker strømmen”.

Hvis du køber Ed Sheeran på Wish.com får du en udgave, der er på stoffer. Meth Sheeran, hedder han.

En ung mand, der spiller guitar er mere modig end dem, der landede på Månen.

Der findes faktisk bankrådgivere (i hvert fald én), der synes et hus på Falster er en god investering.

Det er et plus for unge kvinder, hvis mænd har tisset på ting på TikTok.

”Fantino mod Bonde” er muligvis alligevel kun det næstkedeligste program i tv.

Software Improvement Group i Bredgade i København søger en Customer Succes Manager. Hvad end det er.

Afskaffelsen af Store Bededag giver en overset udfordring for gæstebartendere, der kun arbejder op til helligdage.

Alt alkohol med bobler hedder ”Champagne”, på nær det fra Champagne, som bare hedder ”bobler”.

Læsernes favorit-koldskål er den med tykmælk og æg fra Arla.

Læsernes yndlingsbog er true crime-antologien ”Dybeste mørke skjuler mit ansigt.” Men den er også virkelig, virkelig god.

 

Tak for denne gang.

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

En mand og en kvinde tæt sammen
Film og TV

DR søger modne

singler til nyt

dating program

Bærebilledet fra dokumentaren.
Nyheder

TV 2 fjerner sløring i

"Den sorte svane"

Mark Le Fevre klør sig i baghovedet.
Film og TV

Dropper

Stormester

Francois Hardy
Kendte

Francoise Hardy er død

Menneskerettighedsdomstolen
Krimi

Tigger taber sag

mod Danmark

To svenske flag på en bygning
Nyheder

To svenskere dømt

til døden i Irak

Ulrikke Toft Simonsen tæt på.
Kendte

Ulrikke støtter

Claes Antonsen

En politibetjent bag en afspærring
Krimi

To brødre

fundet døde

Krimi

Svært at få DNA fra

tiltalt i Meng-sag

Sanne Salomonsen med en mikrofon
Kendte

Sanne Salomonsen er

færdig med Claes 

Nyheder

Efter Antonelli-exit:

Mister millioner 

rødt hus
Kendte

Bo som Lars Ulrich:

Barndomshjemmet

til salg igen 

inger støjberg står på talerstol
Nyheder

Støjberg: Jeg har

oplevet skub og

spytklatter

kvinde poserer
Nyheder

Vil indføre aktiv dødshjælp

i Danmark 

mand står med drone
Livsstil

Kender du reglerne 
for droneflyvning?

to personer sidder og taler
Nyheder

Antonsen trækker sig

byskilt
Krimi

Korsørmandens ven

var lærer for bortført

pige

tegning fra retten
Krimi

LIVE: Korsørsagen fortsætter 

politibetjent går på græs
Krimi

Fund af død person i å:

Politiet undersøger igen

Sport

Ramt speedwaykører:

Kæmper for at se

sine børn

mand med briller
Kendte

Kevin Spacey: Jeg er fallit 

skillt med teksten alles lægehus
Nyheder

Læger undrer sig:

Falske ydelser i

Alles Lægehus

hunde leger
Dyreliv

Hunde skyld i skader

for 40 millioner 

Nyheder

Efter overfald:

Mette F. ændrer planer 

to personer sidder og taler
Nyheder

Nyt job til Ellemann

fodboldspillere i aktion
Sport

Hjulmand har startopstilling på plads

krokodille
Helt vildt

Krokodille spiste kæledyr:

Skudt og lavet til suppe 

En kvinde foran en sportsvogn
Biler

Maserati - nu med et kvindeligt brøl

collage med fodboldprofiler
Debat

Søren Baastrup: Den store EM-optakt!

en gråhåret mand
Kendte

Claes Antonsen undskylder for sexistisk adfærd 

Udrykningskøretøjer på en vej
Krimi

Brand i bil stoppede trafik på Storebæltsbroen

Rutschebanen
Livsstil

En op-og-nedtur på 110 år

en 1000-krone seddel
Nyheder

Nu må butikker afvise den 

et basketball logo
Sport

Basketball-legende død

Lastbiler på en vej
Biler

Lastbilchauffører vil hegnes inde

en prins og en fodboldspiller
Kongelige

Prins William støtter England i EM-braget mod Danmark

Nyheder

Efter sexisme-dokumentar:

Aflyser koncerter

støjberg på scenen og Alternativet på Nørrebro
Debat

Dyrby: Trump-tendenser i Danmark

politiafspærring på vej
Krimi

Tip fra cykelejer 
førte til stjålne 
Hornsleth-værker 

tre fodboldspillere poserer
Sport

EM-feber: Slår alle

rekorder

mand smiler
Krimi

Jon Nørgaard slipper

for straf i voldssag 

hvidt hus
Helt vildt

Til salg i 14 år:

Danmarks mest

usælgelige villa

ræling på fiskekutter
Krimi

Kutter-sagen:

Fiskere frifindes 

mand står ved væg
Nyheder

Den sorte svane:

16 sager genåbnes

Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix
Kendte

Achy breaky heart:

Stjerne skal skilles

akropolis
Nyheder

Hedebølge lukker populært turistmål

advarselsskilt ved strand
Krimi

Advarer om kviksand

person taster på telefon
Krimi

Sådan spotter du

en kopivare 

musiker på scene
Kendte

Fans ventede tre timer:

Stjerne får store hug 

myg på hånd
Sundhed

Tigermyg spreder sig i EU

mand med skæg
Nyheder

69-årig henrettet

for dobbeltdrab

mand i habit smiler
Nyheder

Skattelettelser på vej

Par på den røde løber
Kendte

Kessler jubler:

Far til fire

par bag veldækket bord
Kendte

James Price sætter mord på menuen

badegæster på strand
Rejser

Disse rejsemål er blevet billigere - og dyrere

Containere på skib
Nyheder

Stor aktie styrtdykker

portræt martin brygmann
Kendte

Bureauer på stribe dropper Martin Brygmann

Nyheder

Bidens søn findes skyldig i våbensag

Kvinde taler i mobiltelefon
Nyheder

Socialdemokratiet reddet af Alternativet

Overmalet maleri af kong charles
Nyheder

Se video: Hærværk mod kongens portræt

Krimi

FBI tippede dansk politi

Nyheder

EL-profil ville ikke vælges:

Fik over 5000 stemmer

en sundhedsperson
Nyheder

Vikarbureau
er gået konkurs

en alvorlig kvinde
Nyheder

Mette F. efter overfald:
Jeg er ikke helt mig selv

en mand smiler
Kendte

Dennis Ritter på
vej mod millioner

et nygift par
Helt vildt

Nygift: - Jeg har ventet
96 år på den rette mand

et sygt barn
Rejser

Klassisk børnesygdom
kan ende med dyr ferie

billede af politibil
Krimi

14-årig forsvundet
pige er fundet død

en mobiltelefon
Nyheder

Flere har fået falsk
sms fra domstolene

en sofa
Nyheder

Møbelhus konkurs

et par smiler til fotografen
Kendte

Badehotellet revet ned

politi arbejder
Krimi

Teenager stukket ihjel
- 16-årig skyldig i drab

personer ligger på jorden og bløder
Nyheder

Fire amerikanske statsborgere knivstukket i kinesisk park

kø på en vej
Krimi

Kø-kaos:
Forvent forlænget rejsetid

et par briller foran en pc-skærm
Nyheder

Hackerangreb sender firma mod konkurs

en mand i bar overkrop
Kendte

Tv-kendis kan score voldsom gevinst

rockere iført veste
Krimi

Kommune politianmelder rockere

Pengesedler og mønter
Nyheder

33.000 kan nu

søge om tilskud

en mand kigger på fotografen
Nyheder

Politiker nedlægger mandat: Sang med på udlændingefjendsk sang