Socialpædagog til Sophie Løhde: "Kom ud og se den virkelige verden"

- Vil du med mig på arbejde, Sophie Løhde? spørger Lene Reinseth Koch i et debatindlæg. (Foto: Foto: Lene Reinseth Koch/Privat)

Sygefraværet blandt de offentligt ansatte er for højt, mener innovationsminister Sophie Løhde (V). Men det er der en grund til, skriver socialpædagog i et debatindlæg.

Sygefraværet i det offentlige skal ned. Det mener innovationsminister Sophie Løhde (V), der ønsker, at der laves en national målsætning om at sænke sygefraværet.

Men Sophie Løhde kender ikke virkeligheden, som de offentligt ansatte hver dag navigerer rundt i, skriver socialpædagog Lene Reinseth Koch i et debatindlæg i Politiken.

Hun beskriver en hverdag, hvor der arbejdes med mennesker på kanten, og hvor der hele tiden er en potentiel fare for at blive udsat for voldelige hændelser. Ildebrande, mennesker, der skader sig selv, overdoser, slåskampe og misbrug er bare nogle af de ting, en socialpædagog kan blive udsat for, lyder det i debatindlægget. 

- Det gør min arbejdsdag ekstra presset at skulle bevise min indsats gennem dokumentation. Det gør min arbejdsdag ekstra presset, at jeg har ansvaret for at sikre mig selv og mine kolleger dagligt. Det gør min arbejdsdag ekstra presset at den borgergruppe, jeg skal støtte, er så kompleks. Det gør min arbejdsdag ekstra presset, at vi løber for stærkt, ikke kan være nærværende og aldrig har tid nok, skriver Lene Reinseth Koch.

Samtidig oplever hun kolleger, der går ned med stress eller udsættes for overfald. Og det øger risikoen for, at man selv vælter, hvis de kolleger, man skal læne sig op ad, er trætte og udkørte, skriver hun.

- De sidste mange år er psykiatrien blevet nedprioriteret, borgergruppen har ændret karakter, de varme hænder er blevet færre, men arbejdsbyrden er steget. Tænker du stadig, at dine krav om færre sygedage hos os ansatte i det offentlige er rimelige? spørger Lene Reinseth Koch.

- Det er nemt at pege fingere og stille krav, når man sidder trygt og godt inde på Borgen, Sophie. Jeg tænker, at du vil have godt af at komme ud og se den virkelige verden.