Snød statskassen for 440 mio.: Kriminelt netværk kræves fængslet

I stor aktion beslaglagde politiet tirsdag 13,5 millioner, otte luksusbiler og mange kostbare smykker.
Anklagemyndigheden kræver onsdag 11 mænd fængslet i en usædvanligt stor sag om skatte- og momssvindel for 440 millioner kroner.
Anklagemyndigheden kræver onsdag 11 mænd fængslet i en usædvanligt stor sag om skatte- og momssvindel for 440 millioner kroner. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv

Anklagemyndigheden kræver onsdag 11 mænd fængslet i en usædvanligt stor sag om skatte- og momssvindel for 440 millioner kroner.

I alt blev 18 personer tirsdag anholdt i en koordineret politiaktion flere steder i Danmark. Men i løbet af dagen ventes syv af dem altså at blive løsladt, oplyser Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst.

- Der forestår nu en omfattende efterforskning. I den kommende tid vil der blive foretaget flere ransagninger og anholdelser i sagen, men slet ikke i det omfang, vi havde i går, siger politiinspektøren.

Ikke færre end 39 adresser blev ransaget i tirsdagens aktion, hvor efterforskerne også slog til i Tyskland. Indtil videre har politiet beslaglagt indeståender på diverse konti til en værdi af omkring 11 millioner kroner.

Også 1,5 millioner kroner i kontanter, otte luksusbiler og et stort antal kostbare smykker er blevet beslaglagt.

Aktionen var kulminationen på en efterforskning, som politiets enhed mod organiseret kriminalitet, Særlig Efterforskning Øst, sammen med Københavns Politi og Rigspolitiet har arbejdet med siden årsskiftet.

Politiet mener, at netværket har begået systematisk og omfattende moms- og skattesvig gennem flere år.

- Det har de gjort gennem en række forskellige og skiftende virksomheder, siger Flemming Madsen.

De 11 personer, der onsdag fremstilles i grundlovsforhør i København, tæller seks danskere og to pakistanere. Også en tysker, en iraner og en litauer kræves fængslet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.