Efter flere storsmilende smileyer gik det galt for ejeren af fastfood-stedet Pizza & Burger House i Esbjerg.
Da Fødevarestyrelsen dukkede op på kontrolbesøg den første lørdag i indeværende måned stod overtrædelserne af opbevaring af madvarer i kø for at få tildelt en sur smiley.
Således kunne kontrollanten konstatere, at råt, hakket oksekød blev opbevaret i en overfyldt beholder i en kølemontre, hvor temperaturen øverst i kødet blev målt op til 11,4 grader, skriver JydskeVestkysten.
Desuden blev der fundet varmebehandlet kebab i spande udenfor køl og med en temperatur på 19,4 grader i det øverste lag.
Dertil blev der fundet 173 pakker hakket oksekød i en fryser. Kødet havde sidste anvendelsesdato 3. november, men var ikke frosset.
Resultatet blev en bøde på 5.000 kroner, flere indskærpelser og en sur smiley for mangelfuld hygiejne. Dertil kom, at døren til produktionsområdet ikke sluttede tæt, og at der manglede dokumentation for en række procedurer siden uge 40.
Indehaver Murat Bayram siger til JydskeVestkysten, at der tale om menneskelige fejl.
- Vi har haft for store mængder opbevaret, og det har gjort, at kødet ikke har været koldt nok. For eksempel havde jeg simpelthen forregnet mig, da jeg købte de 173 pakker oksekød til fryseren. Det var i forvejen meget i fryseren, og vi solgte ikke så meget som ventet, forklarer Murat Bayram og siger, at der vil blive sat fælder op til bekæmpelse af skadedyr.