Debatindlæg Smed til arbejdsgivere: Stop med at pege fingre af os, der knokler os selv ihjel!
(Foto: Foto: Jan Chee)

Rune Lundgaard Jørgensen er 36 år og arbejder som smed.

Jeg kan med stor forundring læse i en artikel på Avisen.dk, at chefkonsulent i DA Maria Schougaard Berntsen mener, at hvis man oplever, at ens arbejde er fysisk hårdt og nedslidende, så er det ens eget personlige ansvar.
 
 
Jeg bliver gang på gang chokeret, men desværre ikke overrasket, over, at man kan sidde på en fin virkelighedsfjern kontorgang og udtale sig om andres arbejde, som man reelt ikke har indsigt i, andet end hvad man kan læse sig til i en bunke papirer.
 
Jeg er 36 år og arbejder som smed. Jeg har igennem mit arbejdsliv, siden jeg gik ud af gymnasiet (ja der findes også smede, der har gået i gymnasiet) arbejdet med fysisk krævende jobs. Jeg nævner i flæng: handicaphjælper, opvasker, køkkenassistent, postarbejder, bagagehåndtering i lufthavnen, afrydder på et stort koncertsted, som fisker på Island og Grønland, som bådebygger, som tømrer, som snedker, og nu som smed hvor jeg er med til at rense fru Berntsens muggert, der lander ude hos os på min arbejdsplads, når hun trækker ud på sin fine guldbelagte porcelænstrone.
 
Alt dette hårde og krævende arbejde, kan selvfølgelig mærkes i kroppen efter 18 år på arbejdsmarkedet. 
 
Jeg lever et forholdsvis sundt og aktivt liv, spiser sundt, varieret og tænker meget over, hvad jeg putter i hovedet, og ikke mindst i min søns hoved (med alt det kemi, gift og tilsætning der efterhånden er i vores fødevarer).
 
Med det in mente er det beskæmmende at få at vide, at jeg skal tænke lidt mere over ’om det nu også er nødvendigt med en pose fredagsslik.’
 
Måske skulle de i DA til at spare lidt på rødvinen og kaviaren på direktionsgangen, i stedet for igen og igen at pege fingre af os, som render rundt og vitterligt knokler os selv ihjel, så de kan tjene afkast til deres aktionærer.
 
Jeg vil hermed opfordre samtlige fagforbund til at bringe følgende med til OK20-forhandlingerne: Når vi nu får at vide, at det er vores eget personlige ansvar at passe på vores kroppe, så siger vi simpelthen nej til alt der kan betragtes som fysisk og nedslidende arbejde. Så må arbejdsgiverne selv tage arbejdshandskerne på eller give os i produktionen en løn, der er tilsvarende retfærdig i forhold til den nedslidning og den ulighed, der er på det danske arbejdsmarked.
 

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News