Slut med smøger i arbejdstiden: Sosu-skole indfører totalt rygeforbud

Når et nyt kuld elever begynder på Randers Social- og Sundhedsskole skal de studere i et røgfrit måljø. (Foto: Foto: Google Street View)

Rygeforbud skal forberede sosu-elever på den virkelighed, de møder, når de skal ud på arbejdsmarkedet.

Det er slut med smøger og andet røgtobak i arbejds- og skoletiden på Social- og Sundhedsskolen i Randers.

Forbuddet trådte i kraft 1. august og gælder både ansatte og elever. Skolen forventer, at det kan give ballade - i hvert fald i starten:

- Men vi har den holdning, at det er det lange seje træk, og vi må vænne os til, at det er sådan, at man ikke ryger, når man er på arbejde Ann Taul Andersen til TV 2 Østjylland.

Hun er chef for Rekruttering og Gennemførelse ved Randers Social- og Sundhedsskole og fortæller, at undersøgelser viser, at omkring seks ud af ti af de elever, som ryger, ønsker at stoppe.

Møder virkeligheden

Rygeforbuddet er et led i bestræbelserne på at blive et sundere uddannelsessted. Samtidig skal rygeforbuddet forberede eleverne på den virkelighed, de møder, når de skal ud på arbejdsmarkedet, siger Ann Taul Andersen:

- De kommer ud og skal arbejde i sundhedsplejen, og de kommer ud og skal arbejde i børnehaver, og her ryger man jo ikke. Det er vigtigt, at eleverne er klar til det.

Eleverne har givet rygeforbuddet en blandet modtagelse, mens elevrådet bakker op om tiltaget.

Mandag begynder et hold nye elever, og Ann Taul Andersens håb er, at de vil have nemt ved at studere i et miljø der er dømt røgfrit fra første skoledag.