Slut med breve til ældre om folkepension: Folk kan komme i klemme
Foto: Annelene Petersen/Scanpix
Ældre vil ikke længere få brev om, at de nu kan søge folkepension, som man tidligere gjorde.

Om en måned er det slut med, at ældre får brev om, at de nu kan søge folkepension. Folketinget besluttede i denne uge, at Udbetaling Danmark ikke længere skal sende de informationsskrivelser, som de har gjort igennem mange år.

Det skriver Fagbladet 3F.

Vedtagelsen skete næsten på minuttet samtidig med, at regeringen offentliggjorde et nyt udspil. Det handler om, hvordan ældre skal fristes til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Nu får de altså heller ikke længere besked om, at tiden er inde, hvis de vil søge folkepension.

- Mange tror, at folkepensionen kommer automatisk, så der kan sagtens være folk, som kommer i klemme, siger Helle Linnet, som er formand for Socialchefforeningen i Danmark.

Danske Ældreråds formand, Erik Stagsted, mener, at kommunerne nu i stedet må sørge for information til ældre om folkepension. Han er usikker på, om der skal sendes brev til alle.

- Men kommunerne kan i hvert fald annoncere i de lokale ugeaviser. De bliver læst meget, siger Erik Stagsted.

Helle Linnet har ikke hørt om kommuner, som nu vil sende brev til alle ældre. Hun er skeptisk over for ideen.

- Folketinget kan ikke bare beslutte, at Udbetaling Danmark ikke skal sende breve og så regne med, at kommunerne gør det, siger Helle Linnet, der også er social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune.

Erik Stagsted er særligt bekymret for de ældre, som ikke er med på den digitale mode. De søger ikke oplysninger på nettet.

- Derfor bør der i hvert fald gøres noget over for de, der er undtaget fra at modtage digital post, mener Erik Stagsted.

Helle Linnet forudser, at mange ældre vil gå til kommunen, hvis de kommer i tvivl.