Slap og underlig finger: Se håndbold-profils mærkelige skade
Henrik Mølgaard viser sin skadede hånd. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix
Håndbold er en hård sport. En række profiler fra herrelandsholdet viser her ar fra tidligere skader frem.

Det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for sig, når de danske håndboldherrer i aften tørner sammen med vores svenske broderfolk til den næstsidste mellemrundekamp ved EM i Polen.

Forhåbentlig slipper alle spillerne uskadt fra opgøret med svenskerne, men risikoen for skader er til stede hver gang de danske vikinger drager i kamp for fædrelandet.

For håndbold er en hård sportsgren. Seks landsholdsspillere viser ar fra gamle skader på bt.dk/haanboldk

Her kan du se tre af af dem.  

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Henrik Mølgaard er ikke selv helt klar over hvorfor hans finger ser ud som den gør. Men han er ret sikker på, at han formentlig skal have den tapet op resten af karrieren på grund af det arvæv og knoglevækst, der har dannet sig i den, siger han til BT.

Det yderste led er nemlig blevet hypermobilt, og derfor kan fingeren hænge fast i trøjer og ramme ind i ting, hvis ikke den bliver holdt ind til en af fingrene ved siden af, siger han. 

Skaden er sket, efter fingeren blev banket ud af led.   

 

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Jesper Nøddesbos ar er dækket af hans store sorte skæg. Men da han som ung U21-spiller kæmpede til DM i Otterup på Fyn, bankede han hagen ned i halvgulvet. Han hoppede ind over stregen for at afslutte med en skruebold - det, der siden er blevet Nøddebos signaturafslutning.

På trods af slaget mod hagen, troede den dygtige stregspiller ikke, der var sket noget, fortæller han til BT. Men det går hurtigt op for ham, at han har en stor flænge i hagen, for det drypper ud med blod. i dag lander han mere på siden, fortæller han.   Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Rasmus Lauge har et stort ar på sit knæ efter en korsbåndsoperation. Korsbåndet blev revet over i en klubkamp mod Melsungen i den tyske Bundesliga. 

Det var en klassisk mand til mand-situation, men pludselig blev benet pludselig blev slapt under ham, fortæller han til BT. Han var i chok på grund af de stærke smerter, men kunne selv humpe ud i omklædningsrummet, siger han. 

Se flere skader og læs spillernes egne historier på bt.dk/haandbold

Vinder Danmark mod Sverige i aften, har vi råd til at tabe den sidste kamp i mellemrunden til Tyskland og stadig gå videre til semifinalen. 

Danmark - Sverige starter 20.25 i aften og bliver vist på TV2.