- Læg slagteknivene og mød alle sammen op i kantinen.
Sådan lød beskeden klokken 08.00 fredag morgen til cirka 500 medarbejderne på Danish Crown-slagteriet i Esbjerg.
I kantinen stod ledelsen klar til at overlevere nyheden om, at slagteriet lukker med udgangen af august, fordi det er for stort i forhold til produktionen, fortæller tillidsmand Tom Jensen.
- De tog det egentlig pænt, men lige når man smider sådan en bombe, så kommer det lidt som et chok, og man tænker, at det kan ikke være rigtigt, siger han til Newspaq.
- Så det er klart, folk blev dybt chokerede, skuffede og kede af det, understreger tillidsmanden.
Ifølge Tom Jensen lå nyheden "ikke lige til højrebenet", men medarbejderne har tit snakket om, at de godt vidste, at de ikke lå højest på slagteriets liste.
- Sådan har det desværre været gennem nogle år, når der blev snakket om, at der ikke er grise nok i forhold til slagtekapacitet, så er der ingen tvivl om, at Esbjerg har ligget nederst i rækken. Vi plejer at sammenligne det lidt med fodbold, at vi lå i bunden af Superligaen. Desværre, tilføjer Tom Jensen.
De berørte medarbejdere er gået hjem for resten af dagen for at sunde sig, og så starter slagteriet op igen mandag, hvor der også vil blive gjort en stor indsats for at hjælpe dem videre.
- Når man smider sådan en bombe, så hjælper det ikke at stoppe en masse information ind i hovedet. Det har vi valgt at tage i næste uge, hvor folk får at vide, hvad der er af muligheder fremadrettet.
Medarbejdere vil nu blive omfattet af Danish Crowns socialplan, ligesom der etableres en jobbank.
Udover 500 arbejdere tilknyttet Danish Crown, mister 40 medarbejdere i Fødevarestyrelsen og 35 rengøringsfolk også deres job i forbindelse med lukningen.