Skudoffer reddet af silikonebryster

Helt vildt
Lægerne mener at en kvindes silikoneimplantater har reddet hendes liv. (Foto: Scanpix)

En kvindes brystimplantater har formodentlig reddet hendes liv efter hun blev ramt af skud

En 30-årig canadisk kvinde kan formodentligt takke sine silikonebryster for, at hun overlevede, da hun i 2018 blev skudt på klos hold.

Det mener den amerikanske læge og plastikkirurg Giancarlo McEvenue, der har skrevet en videnskabelig afhandling om den heldige kvinde.

Til CNN forklarer han, at kvinde blev skudt i venstre bryst på så nært hold, at huden omkring indgangsskuddet var brændt. Da kuglen ramte silikoneimplantatet, blev skuddet afbøjet og i stedet for at ramme hjertet, fløj projektilet igennem det venstre bryst, over i det højre, hvor kuglen landede uden at gå igennem huden.

Da kvinden ankom til hospitalet, vidste hun end ikke at hun var blevet skudt. Alt hun kunne huske var, at hun var kommet gående ned ad gaden og pludselig havde mærket en brændende fornemmelse. Da hun opdagede, at hun blødte, tog hun på hospitalet.

Via scanninger og røntgenbilleder opdagede lægerne projektilet i højre bryst. Begge implantater var så medtaget af episoden, at lægerne måtte fjerne dem da de fjernede kuglen.

Lægerne mener, at det var takket være implantaterne, at kvinden slap med et brækket ribben og et skudsår. Havde det ikke været for silikonebrysterne, kunne skuddet have ramt enten hjertet eller lungerne.

På youtube forklarer doktor Giancarlo McEvenue alt om sagen og viser de utrolige billeder.