Skraldevogn kvæster juleindkøbere
Seks mennesker er omkommet efter at de blev torpederet af en løbsk skraldebil i den skotske by Glasgow. Foto: Danny Lawson/AP
Stor tung skraldevogn er kørt direkte ind i fodgængere og ind i et stort hotel i Glasgow, og seks er dræbt.

Seks personer er mandag eftermiddag omkommet i en større ulykke midt i Skotlands største by Glasgow, hvor en skraldevogn påkørte en gruppe mennesker under den travle julehandel tæt ved stationen Queen Street.

- Ulykkeligvis har seks personer mistet livet i trafikulykken på George Square, skriver skotsk politi på Twitter.

Flere kvæstede modtog efterfølgende behandling på den travle George Square, der længe har været afspærret.

Hændelsen behandles som en "større trafikulykke", og politiet mener ifølge BBC ikke, at der ligger en "ondskabsfuld" handling bag.

- En skraldevogn fra Glasgow kommune kørte i nordlig retning på Queen Street, da den tilsyneladende ramte fodgængere foran Gallery of Modern Art, inden den fortsatte mod George Square, hvor den stoppede ved Millennium Hotel på Queen Street, oplyser politiet ifølge det britiske nyhedsmedie.

Et vidne, Brett Molloy, skriver på Twitter fra ulykken:

- Hele George Square er spærret af, og der ligger kroppe på vejen. Skræmmende. Uhyggelig, uhyggelig scene. Endnu værre på denne tid af året. Bymidten er et skummelt, skummelt sted lige nu.

Skraldevognen ser ud til at have torpederet en menneskemængde, som stod og ventede på at passere en gade ved Millennium Hotel midt i byen.

Det tunge køretøj havde retning direkte mod hotellets front, men der ser ikke ud til at være sket skade på bygningen.

Årsagen til ulykken, der skete omkring klokken halv tre lokal tid, er endnu ikke opklaret.

/ritzau/