Skovbrande hærger i Sverige mens varme fortsætter

Sverige kæmper med at holde styr på skovbrande. (Foto: Foto: 10300 Maja Suslin/TT/Scanpix)

Sverige har bedt EU om mere hjælp for at komme skovbrænde til livs.

De høje temperaturer har fortsat et fast greb i Sverige, der kæmper med at få bugt med omkring 30 skovbrande.

Onsdag eftermiddag har landets meteorologiske institut, SMHI, annonceret en varmevarsel i "kategori to". Det skriver det svenske medie Aftonbladet.

- Det er meget varmt lige nu, og desværre er der ingen større ændringer i den kommende fremtid, siger Ingrid Eronn, meteorolog ved Foreca.

Kategori to vidner om ekstremt høje temperaturer. Der skal være 30 grader eller mere fem dage i træk eller en dagtemperatur på 33 grader eller mere i tre dage.

Det gælder de kommende dage blandt andet i det østlige Svealand og i Gotland.

Tirsdag var den højeste temperatur i landet 33,4 grader i Uppsala, men flere andre steder i landet kom den også over 30 grader.

Onsdag eftermiddag kæmper de svenske myndigheder fortsat med omkring 30 skovbrande rundt om i landet.

Det Svenske Centrale Beredskab, MSB, har aktiveret et nationalt hold til at tackle de mange brande. Antallet er bragt ned, men det vil stadig tage dage, før alle brande er slukket.

Norske myndigheder assisterer de svenske. Sammen smider de vand på ilden, for at komme flammerne til livs.

De får også hjælp af to italienske slukningsfly, der er kaldt til som forstærkning, og de kan bære mere vand end helikoptere. Ifølge Aftonbladet har Sverige tirsdag bedt om mere helikopterhjælp fra EU.

Beboere i Älvdalen i Dalarna opfordres til at forlade et område, hvor skovbranden spreder sig, skriver nyhedsbureauet TT.

Bureauet beretter om den værste enkeltbrand, der skal være i området ved Fågelsjö-Lillåsen. Den skal strække sig over 2500 hektar og sprede sig omkring 10 kvadratmeter hvert minut.

/ritzau/