Skoleleder tager sine børn på skiferie udenfor skoleferien: Det er billigere

Det er et fedt break, inden vi har ferie igen i den rigtige vinterferie et par uger efter, forklarer skolelederen. (Foto: Foto: www.tom-arnt-thorup.dk)

Skoleleder Tom Arnt Thorup tager sine tre børn ud af skolen for at tage på skiferie i uge fire eller fem. Det er et "fedt break" inden vinterferien, siger han.

Man kan ikke bare tage sit barn ud af skolen og tage på ferie. Man skal spørge skolelederen om lov.

Det behøver Tom Arnt Thorup ikke. Han er nemlig selv skoleleder og leder af den skole, som hans børn går på i Hvide Sande.

De seneste fire år har han og hustruen - som i øvrigt er afdelingsleder på en skole i Esbjerg - taget deres tre børn ud af skolen for, at tage på skiferie i uge fire eller fem.

- Det gør vi, fordi det for det første er billigere, og så er der ikke så mange folk på pisterne, så vi får rigtig meget ski-tid. Det er et fedt break, inden vi har ferie igen i den rigtige vinterferie et par uger efter, siger Tom Arnt Thorup til JydskeVestkysten.

Altid en individuel vurdering

Han fortæller desuden, at han i den tid, han har ledet skolen i Hvide Sande, ikke har sagt nej til nogen forældre, der ønskede deres børn på ferie uden for skolernes normale ferieperioder.

Han mener, at han og hustruen sender nogle signaler til de organisationer, de er i, og at hver gang, han giver grønt lys til ferie uden for nummer, er det en individuel vurdering.

Fordi vi kan

Udover at være skoleleder i Hvide Sande er Tom Arnt Thorup også medlem af Varde Byråd for Lokallisten.

Han har tidligere siddet i byrådet for de konservative, og blev sidste år vraget af Venstres vælgerforening Varde Sydvest. Han stillede derfor op for Lokallisten, hvor han med 437 personlige stemmer blev valgt ind med listens næstbedste stemmetal.

Tom Arnt Thorup er medlem udvalget for Børn og Læring og siger, at han godt er klar over, at hans valg af tidspunkt godt kan skabe splittelse:

- Men jeg har ligesom alle andre en sjette ferieuge, og kan vi få børnene fri, så gør vi det.