Skizofrene Lars går ind i politik: "Sindslidelse skal ikke være et tabu"
Lars Klarskov Andersen er førtidspensionist og har diagnosen paranoid skizofreni. Foto: Privat
Lars Klarskov Andersen stiller op til kommunalvalget 21. november for Socialdemokratiet i Kerteminde. Han vil afmystificere og aftabuisere det at have en sindslidelse.

Lars Klarskov Andersen har en plan for sit kandidatur til byrådet i Kerteminde Kommune. Han vil kæmpe for at hive de skæve stemmer hjem til Socialdemokratiet.

Og de skæve stemmer er førtidspensionister, sindslidende, ældre og misbrugere, skriver Fyens Stiftstidende.

Lars Klarskov Andersen er førtidspensionist og har de seneste 15 år boet på Bostedet Louisenlund i Kerteminde. For 30 år siden fik han diagnosen paranoid skizofreni. Nu er han 58 år og stiller for første gang op til byrådet.

- Jeg vil både afmystificere og aftabuisere det at have en sindslidelse. Hvis du brækker armen, får du noget gips på, og folk kan komme og skrive autografer på den. Det kan du altså ikke, når du brækker sindet. Så derfor vil jeg virkelig gå i brechen for dem i min situation, forklarer han til avisen.

Lars Klarskov Andersen er nummer 12 og sidst på socialdemokraternes liste, men med nok personlige stemmer kan han snildt sprænge listen og tage en af de 25 pladser i Kerteminde Byråd.

Her sidder der i indeværende periode syv socialdemokrater.

Men hvad så hvis du kommer i byrådet? Her skal der også arbejdes med tekniske spørgsmål som budgetter. Hvad gør du så?

- Jeg vil gøre som alle andre. Jeg vil tage stilling til det ud fra min holdning, og den vi har i Socialdemokratiet, siger Lars Klarskov Andersen til Avisen.dk.

- Jeg stiller jo ikke kun op for at arbejde med det psykiske. Jeg vil arbejde med alle de opgaver, der vil være som byrådsmedlem, siger Lars Klarskov Andersen.