Skidt sæsonstart koster ishockeyprofil jobbet i Esbjerg

Sport
Action (Foto: Jan Korsgaard/Ritzau Scanpix)

Ambitiøse Esbjerg Energy roder rundt i bunden af Metal Ligaen og skiller sig af med backen Victor Björkung.

Ishockeyklubben Esbjerg Energy tager nu konsekvensen af en skuffende indledning på sæsonen, som har sendt esbjergenserne ned i bunden af Metal Ligaen.

Den svenske back Victor Björkung er blevet fritstillet og kan gå på jagt efter en ny arbejdsgiver efter blot få måneder i det vestjyske.

Björkung markerede sig ellers som en af den danske ligas bedste offensive backer, da han i sidste sæson tørnede ud for Hvidovre.

Her blev det til 14 scoringer og 17 assister i 44 kampe, og det vakte interesse fra Esbjerg-træner Mark Pederson, der hentede den 25-årige svensker som en topback, der skulle vise vejen for klubbens lokale talenter.

Det er dog langt fra lykkedes esbjergenserne at gøre Björkung til en ny Wade Bergman eller Kodie Curran, der brillerede fra backpositionerne, da klubben i 2016 og 2017 vandt to mesterskaber i træk.

- Trænerteamet har haft en længere dialog med ham, og på den baggrund konkluderer vi, at det er den bedste løsning for såvel Victor som for Esbjerg Energy, siger assistenttræner Thor Dresler i en pressemeddelelse.

- Vi har set, hvad Victor præsterede i Hvidovre i sidste sæson, men det er ikke lykkedes for os at forløse det fulde potentiale. Derfor ophæves samarbejdet i gensidig forståelse.

- Dette betyder også, at det vil være muligt for Victor at sikre en ny start i en anden klub, siger Dresler.

Med Björkungs afgang har Esbjerg seks udlændinge i truppen og en ren dansk backbesætning.

Klubben står noteret for 18 point for 17 kampe efter fredagens 1-4-nederlag til Sønderjyske. Kun Odense har indledt sæsonen med en ringere pointhøst.

/ritzau/