Skatteyderne betalte julefrokost til 1.763 kr. per næse: Deltagerne har bedt om sløret regning

Der var intet ekstravagant ved julefrokosten, da det fælleskommunale affaldsselskab AffaldPlus brugte knap 32.000 kroner, siger byrådsmedlem.
Venstres byrådsmedlem Elmer Jacobsen (V) og Sorø Storkro.
Venstres byrådsmedlem Elmer Jacobsen (V) og Sorø Storkro. Foto: Pressefoto/Næstved Kommune/Google Street View

Da 13 politikere og fem chefer i det fælleskommunale affaldsselskab AffaldPlus, efter en julefrokost og et bestyrelsesseminar i december forlod luksus-kroen Sorø Storkro, var det med en regning på knap 32.000 kroner.

Det skriver Sjællandske.

Af regningen fremgår kun det samlede beløb for de 18 deltageres bespisning, drikkevarer og overnatning.

Normalt udskrives regninger så det fremgår, hvor mange der deltog i arrangementet, og hvor en tur i baren er på en særskilt regning, skriver Sjællandske.

- Vi har brug for den samlede pris, og den ser fornuftig ud. Vi har ikke behov for at kontrollere, hvor mange glas rødvin og sodavand vores politikere har drukket. Det vigtigste er, at beløbet ser fornuftigt ud.

Det siger AffaldPlus' kommunikationschef Niels Damgaard til avisen, som forgæves har forsøgt at få direktør John Kusz i tale.

Byrådsmedlem i Næstved Kommune, Elmer Jacobsen (V), som varetager borgernes interesser i AffaldPlus' bestyrelse, deltog i julefrokosten, men overnattede ikke.

Han siger til avisen, at han ikke ser problemer i, at 13 politikere og fem chefer fra AffaldPlus holder julefrokost betalt af skatteborgerne.

- Helt ærligt, virksomheden vokser, når man sidder omkring et bord med ledende medarbejdere. Der var intet ekstravagant ved arrangementet, siger han.

Elmer Jacobsen tilføjer, at han mener, at der ikke bør være et tilbud om overnatning til næste julefrokost:

- Ligesom alle andre tager en taxa eller får konen til at hente én, når de skal hjem fra en julefrokost, kan vi gøre det samme. Eller selv betale for en overnatning, siger Elmer Jacobsen til Sjællandske.

Ifølge Sjællandske kostede turen til Sorø Storkro pr. deltager godt 1.000 kroner for bespisning og overnatning. Dertil kommer barregningen, hvor der blev drukket for 763 kroner pr. deltager. Samlet lød regningen fra Sorø Storkro på præcis 31.744 kroner.

Fakta

AffaldPlus ejes af kommunerne Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.