Skattesmæk til jyske politikere: Florida-ferie på borgernes regning

En flok kommunalpolitikere i Vejle tog på studietur til Florida - men turen havde så lidt fagligt indhold, at turen reelt var en turistrejse. Derfor skal deltagerne nu betale skat af turen.
En håndfuld kommunalpolitikeres tur til USA var reelt en turistferie og ikke en studietur - derfor skal de nu betale skat af rejsen.
En håndfuld kommunalpolitikeres tur til USA var reelt en turistferie og ikke en studietur - derfor skal de nu betale skat af rejsen. Foto: Scanpix/Modelfoto

Det faglige indhold i Vejle Havns studietur til Florida i marts 2015 var så lille, at turen reelt havde karakter af en turistrejse, og derfor er turen skattepligtig.

Det vurderer revisionsfirmaet BDO, som på vegne af Vejle Havn har undersøgt bestyrelsens rejser fra 2010 til 2015 for at komme med en skattemæssig vurdering af rejserne, skriver Vejle Amts Folkeblad torsdag.

Bestyrelse skal betale

Havnebestyrelsens medlemmer, der deltog i turen, kan dermed se frem til en ekstra skat. Det drejer sig om Torkild Christensen (DF), Peder Hummelmose (V), Arne Sigtenbjerggaard (V), Christa Laursen (Løsgænger), Per Olesen (V) og Leif Skov (S).

Turen til Florida kostede 290.000 kroner, og det er altså de penge, deltagerne efter BDO's vurdering skal betale skat af, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ansatte går fri

Udover bestyrelsen deltog også tidligere havnechef Per Kristiansen sammen med havnens medarbejderne Flemming Jørgensen og Kaj Bloch Jensen i turen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger er det BDO's vurdering, at medarbejderne på havnen ikke er skattepligtige af rejsen, da de var på grund af deres stilling var obligatoriske deltagere i turen.

Det samme gælder en kommunal ansat jurist, der var med som sekretær for havnebestyrelsen.

Til gengæld skal kommunaldirektør Niels Ågesen beskattes af turens værdi.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.