Skat har i 19 år ignoreret udbudsregler i CSC-kontrakter

I 19 år har Skat fornyet kontrakter med CSC uden at sende opgaverne i udbud først, skriver Computerworld.
Skat har ifølge Computerworld set stort på reglerne de seneste 19 år, når myndigheden har skullet forny kontrakter med CSC.
Skat har ifølge Computerworld set stort på reglerne de seneste 19 år, når myndigheden har skullet forny kontrakter med CSC. Foto: Colourbox/free

Udbudsreglerne har ikke været fulgt, når Skat de seneste 19 år har fornyet kontrakter med den amerikanske it-virksomhed CSC (Computer Sciences Corporation).

Det står klart, efter at magasinet Computerworld har kigget nærmere på lovligheden af forløbet og forelagt Skat oplysningerne.

CSC opkøbte det statsejede Datacentralen i 1996 og har siden fået fornyet sine kontrakter på personskattesystemer og den tilhørende mainframe automatisk. Det er således sket, uden at opgaven har været i offentligt udbud først.

Skat erkender over for Computerworld, at der er tale om lovbrud.

- Skats mainframe hos CSC har ikke været i udbud. Udbudsreglerne har som udgangspunkt ikke været fulgt i forbindelse med genforhandling af kontrakten, skriver Skat i en mail til Computerworld.

Skat forklarer videre, at de manglende udbud skyldes, at CSC ikke har leveret viden nok om systemerne til, at Skat kan beskrive de opgaver, CSC varetager.

Men i løbet af 19 år burde der have været rig mulighed for at skrive et krav om systemdokumentation ind i kontrakterne, når de bliver fornyet. Det vurderer lektor i udbudsret ved CBS Grith Skovgaard Ølykke over for Computerworld.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få oplyst af Skat, hvor meget kontrakterne er værd.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.