Skæbnekamp venter Axelsen efter nederlag i sæsonfinalen
Viktor Axelsen har vist flot badminton ved World Super Series Finals i Dubai, men han tabte torsdag til en stærk kineser. Foto: Stringer/arkiv/AFP
Viktor Axelsen tabte i tre sæt til kineseren Yuqi Shi i sin anden gruppekamp ved sæsonfinalen i badminton.

Kineseren Yuqi Shi drillede Viktor Axelsen i torsdagens gruppekamp ved World Super Series Finals i Dubai - sæsonfinalen i badminton.

Axelsen endte skuffende med at tabe til den 21-årige Yuqi Shi med sætcifrene 21-13, 18-21, 17-21.

Nu skal den danske verdensmester vinde sin sidste gruppekamp fredag for at avancere til semifinalerne.

I første sæt var Danmarks bedste badmintonspiller i herresingle overlegen, og kineseren havde problemer med at følge med.

I andet sæt var rollerne byttet om, og Axelsen mistede styringen på kampen, selv om han forsøgte at spille frit. Danskeren tabte det tætte andet sæt.

Yuqi Shi kom foran 2-0 i tredje sæt, men Axelsen fik hurtigt udlignet til 2-2 og begyndte at dominere opgøret endnu en gang.

Kineseren forsøgte at svare igen, men Axelsen kom foran med hele 16-11, og det lignede en sikker dansk sejr.

Sådan skulle det dog ikke gå, da Yuqi Shi fik reduceret til 14-16, inden Axelsen stoppede den negative stime og bragte sig foran 17-14.

Axelsen mistede dog føringen helt kort efter, og stillingen var pludselig 17-17.

Kineseren havde momentum og bragte sig foran 20-17 mod Axelsen, der også tabte det næste point og så meget træt og slukøret ud efter nederlaget.

I den anden kamp i gruppe B torsdag sejrede Chou Tien-Chen i to sæt over Srikanth Kidambi. Det betyder, at Axelsen fredag møder Chou Tien-Chen i en direkte kamp om en plads i semifinalen.

/ritzau/