Simon Emil overrasker: Jeg er forelsket i en kvinde
39-årige Simon Emil Ammitzbøll bærer fortsat sin vielsesring. Og det vil han blive ved med, siger han til BT. Ringen er et minde om hans kærlighed til Henning Olsen. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Simon Emil Ammitzbøll har fundet sammen med sin tidligere personlige assistent Kristine Rishøj Bille.

Økonomi-og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har fundet kærligheden igen.

Denne gang er det i en kvinde, fortæller han i et interview med BT.

Simon Emil Ammitzbølls mand, Henning Olsen, døde 19. august sidste år, men nu har han fundet sammen med sin veninde gennem 15 år, Kristine Rishøj Bille.

- Jeg tror ikke, det er så kompliceret for mig, som det kan være for andre. Fordi det er forelskelsen og kærligheden, som er i centrum. Det kan godt være, at nogle vil dele den slags op i kasser, men så beklager jeg, at jeg ikke er så "Kvadratisk. Praktisk. God" som en Ritter Sport-chokolade, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Den liberale minister fortæller til avisen, at han i sine teenageår havde pigekærester, men at det efter gymnasiet blev klart for ham, at han følte sig mest tiltrukket af mænd.

Kristine Rishøj Bille var en fast støtte gennem Henning Olsens kræftforløb, og var i ti år personlig assistent og kampagneleder for Simon Emil Ammitzbøll i hans arbejde på Christiansborg.

De mødte hinanden i Radikal Ungdom og i dag arbejder Kristine Rishøj Bille som landssekretær i Europabevægelsen.

- Hun er bare så sød og dejlig. Vi har altid været tætte, men nu er der opstået følelser, som er blevet til kærlighed. Det er dejligt at være forelsket igen og dejligt at have en at dele oplevelser og livet med. Det er, tror jeg, vigtigt for alle, og der er mange mennesker, der gør det alt for lidt. Jeg føler mig meget priviligeret, siger Simon Emil Ammitzbøll til BT.


Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen blev gift i 2005. Her er parret fotograferet i januar 2014. Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix/arkiv