Sikkerhedsbekymringer aflyser Mary-besøg

Underholdning

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs har aflyst et besøg i Senegal med fokus på børneægteskab.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) skulle i den kommende uge have været i det afrikanske land Senegal for at deltage i et internationalt møde om børneægteskaber. Men turen er aflyst.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Af sikkerhedsmæssige årsager må udviklingsministerens og H.K.H Kronprinsessens deltagelse i mødet desværre aflyses, skriver Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriet oplyser, at man af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan komme nærmere ind på, hvorfor turen er aflyst. Ej heller hvordan sådan en beslutning bliver truffet.

Turen, der skulle være sket i fællesskab med Red Barnet, er en del af et fokus på børneægteskaber, der kører lige nu. Det fokus fastholdes, skriver Udenrigsministeriet.

- Det er rigtig, rigtig ærgerligt, fordi forbuddet mod børneægteskaber er en rigtig vigtig sag i en udviklingspolitisk sammenhæng.

- Derfor er det vigtigt for mig at understrege, at det, at kronprinsessen og jeg ikke kunne deltage i konferencen, ikke betyder, at det her tema forsvinder fra dagsordenen, siger Ulla Tørnæs til Ritzau.

Onsdag advarede USA's ambassade i Senegal amerikanske borgere om en terrortrussel i Senegals hovedstad, Dakar. Ambassaden opfordrede til ekstra opmærksom ved besøg på steder med mange vestlige borgere.

- Ambassaden råder amerikanske statsborgere til at at være på vagt, når de besøger etablissementer eller hoteller med mange vesterlændinge grundet en troværdig trussel relateret til potentiel terroraktivitet i Dakar, skrev ambassaden til sine borgere.

Derudover er det nu ikke tilladt for ambassadens ansatte at bo på hoteller langt kysten ved Dakar.

Også Canada og Storbritannien har advaret sine borgere i landet.

Senegal er et vestafrikansk land, der ligger syd for Sahara. Landet grænser op til den såkaldte Sahel-region, hvor islamistiske grupper opererer.

- Senegal er en del af FN's indsats i Mali og er derfor anset for at være et legitimt mål for terrorgrupper, inklusive Jamaat Nusrat al-Islam wal Muslimeen og deres associerede grupper, skriver Storbritanniens udenrigstjeneste om landet.

/ritzau/