Siemens ramt af lønkonflikt: Over 100 medarbejdere nedlagde arbejdet
Sidste år måtte Siemens Gamesa fyre 600 medarbejdere i Aalborg. Nu nedlægger flere medarbejdere arbejdet på grund af utilfredshed med lønaftalen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Medarbejdere på Siemens Gamesa i Aalborg er utilfredse med den nyligt forhandlede lokale lønaftale og har derfor valgt at nedlægge arbejdet.

To hold har henholdsvis søndag aften og mandag morgen valgt at nedlægge arbejdet på Siemens Gamesa-vingefabrikken i Aalborg. Det drejer sig om over 100 medarbejdere. Det skriver TV2 Nord.

Nedlæggelsen af arbejdet bunder i utilfredshed med lønvilkårene på stedet.

- Medarbejderne har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med den lokale lønaftale, der netop er blevet forhandlet færdig. Det er den, medarbejderne bliver præsenteret for på møder i øjeblikket, siger gruppeformand ved 3F i Aalborg, Benny Vinther Jensen, til TV2 Nord.

Sidste år fyrede fabrikken 600 medarbejdere, og det har sat fut i utilfredsheden.

Det har ikke været muligt for TV2 Nord at få fat på tillidsmænd eller ledelse på Siemens Gamesa, og derfor har det ikke været muligt at finde ud af, hvad lønaftalen konkret består af.

Benny Vinther Jensen siger til TV2 Nord, at der vil blive holdt møder for yderligere to hold i løbet af mandagen. Det kan resultere i flere arbejdsnedlæggelser.