Sidse Babett Knudsen vender hjem til mafia-rolle
Sidse Babett Knudsen har spillet med i film som "Sover Dolly på ryggen?" og "Blå mænd". Foto: Martin Bureau/AFP
Sidse Babett Knudsen skal spille rollen som mafiaboss i en ny dansk spillefilm, der får premiere næste år.

Med roller i serier og film som "Westworld" og "Inferno" har Sidse Babett Knudsen i de seneste år markeret sig på den internationale scene, men nu vender den danske skuespillerinde hjem for en stund.

Den 49-årige skuespillerinde har nemlig mandag startet optagelser til den danske film "Kød og blod", der ventes at få premiere i august næste år.

Her skal Sidse Babett Knudsen spille rollen som matriark og mafiaboss. Det skriver produktionsselskaberne Snowglobe og Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse.

Det er instruktør Jeanette Nordahl, der skal instruere filmen, og dermed får hun sin debut som spillefilmsinstruktør.

Filmen "Kød og blod" præsenteres i pressemeddelelsen som et moderne mafiadrama, og handlingen centrerer sig om 17-årige Ida, hvis mor omkommer i en bilulykke.

Efter morens død placeres Ida hos sin tante Bodil, der spilles af Sidse Babett Knudsen. I Idas nye hjem bor også hendes voksne fætre.

- Idas nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej bliver det efterhånden sværere og sværere for Ida at adskille vold og kærlighed, skriver selskaberne bag filmen i pressemeddelelsen.

Rollen som Ida spilles af unge Sandra Guldberg Kampp. Med på rollelisten er blandt andre også Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri.

"Kød og blod" ventes at få premiere 1. august 2019.

/ritzau/