SF-profil kvitter politik til fordel for hospitalsjob

Jonas Dahl (SF) forlader snart dansk politik for at blive hospitalsdirektør. (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

Tidligere skatteminister Jonas Dahl (SF) stopper i Folketinget til sommer for at blive hospitalsdirektør.

SF mister en af sine markante profiler til sommer.

Jonas Dahl, som er partiets gruppeformand på Christiansborg, stopper i Folketinget, meddeler SF i en pressemeddelelse.

Han stopper for at blive direktør på regionshospitalet i Randers.

- Jeg har gennem mange år arbejdet politisk med sundhedsområdet, så dette var en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. For mig har det altid været vigtigt at kunne prøve kræfter med andet end Christiansborg, siger han.

Fra 12. december 2013 til 3. februar 2014 var han skatteminister, men stoppede på den post, da SF valgte at trække sig ud af den socialdemokratisk ledede regering.

Han har siddet i Folketinget for SF siden 2007.

- Jeg har været glad for mine mange år i SF. SF har netop haft et godt landsmøde, og jeg er mere end overbevist om, at Pia vil drive SF frem ad rette vej, siger han med henvisning til SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Hun takker partifællen for indsatsen i SF.

- Jeg har været utrolig glad for samarbejdet med Jonas. Han har lagt et kæmpe stykke arbejde i SF på et utal af poster i snart 20 år.

- Få har som Jonas kæmpet for et godt sundhedsvæsen for alle danskere. Fremover vil han så gøre det uden for Borgens mure, siger Pia Olsen Dyhr.

Inden Jonas Dahls udtræden af Folketinget vil der blive foretaget en ordførerrokade og indkaldt en afløser, oplyser partiet. Han er i øjeblikket ældreordfører, finansordfører og sundhedsordfører.

For nylig meddelte en anden SF-profil, Holger K. Nielsen, at han forlader dansk politik efter det næste valg. Det sker efter mere end 30 år i Folketinget.

Ifølge Jyllands-Posten er det formanden for fagforbundet FOA, Kirsten Normann Andersen, der overtager pladsen i Folketinget.

/ritzau/