Selvom de ikke var på arbejde: Ansatte strømmede til for at hjælpe på brændende plejehjem

- Da alarmen gik, og folk fandt ud, at noget var helt galt, begyndte også medarbejdere, som i bor i byen, at strømme til for at give en hånd med og tage sig af beboerne, fortæller Søs Fuglsang, der er sundheds- og omsorgschef i Norddjurs Kommune. (Foto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Medarbejdere, som bor i byen, skyndte sig hen for at give en hånd med, da plejecentret Farsøhthus i Allingåbro fredag aften stod i brand.

Selvom de egentlig havde fri, strømmede ansatte på plejecentret Farsøhthus i Allingåbro på Djursland til for at hjælpe, da det gik op for dem, at deres arbejdsplads stod i brand.

Det skriver JP Aarhus.

- Da alarmen gik, og folk fandt ud, at noget var helt galt, begyndte også medarbejdere, som i bor i byen, at strømme til for at give en hånd med og tage sig af beboerne, som selvfølgelig var - og er - meget berørte af situationen, siger Søs Fuglsang til avisen. Hun er sundheds- og omsorgschef i Norddjurs Kommune, som driver plejecenteret med 53 boliger.

Branden, der brød ud fredag aften, kostede to ældre kvinder livet, mens tre andre kom til skade.

Og generelt er der kun ros til overs for medarbejdernes håndtering af den tragiske brand på plejecentret.

- Det har været en chokerende oplevelse for alle, men medarbejderne har håndteret det utrolig flot og taget hånd om beboere og pårørende. Det er vores fokus på – og det vil de være i den kommende dage, siger Søs Fuglsang i en pressemeddelelse.

Til JP Aarhus fortæller sundheds- og omsorgschefen, at det også var personalet, der sørgede for, at der blev slået hurtigt alarm.

- Medarbejderne hørte alarmen klokken 17.36 og skyndte sig derover og kunne straks se, at der var brand og ikke bare røg. De ringede 112 med det samme og fik alarmeret brandvæsenet, før brandalarmen i boligen gjorde det automatisk, siger Søs Fuglsang til avisen.

Hun fortæller, at der som normalt var seks medarbejder på aftenarbejde på plejecentret.

Årsagen til den tragiske brand er endnu uklart. Da politi- og brandfolk ankom til stedet, var der ild i fire lejligheder. Først i løbet af næste uge vil politiets brandteknikere undersøge stedet for at klarlægge brandårsagen.

- Det skal køle ned først, så teknikerne kan komme til at arbejde på stedet, siger vagtchef Stig Heidemann fra Østjyllands Politi til Ritzau. Han understreger samtidig over for nyhedsbureauet, at det ikke umiddelbart tyder på, at der er tale om en påsat brand.