Selvmordsbomber på motorcykel dræber soldater i Afghanistan
En selvmordsbomber på en motorcykel angreb mandag en amerikansk-afghansk patrulje nær Bagram-luftbase i Afghanistan og dræbte seks soldater, mens seks andre blev såret. (Arkivfoto) Foto: Ronny Rasmussen/free
Taliban tager skylden for bombeangreb mod amerikansk-afghansk patrulje nær luftbase. Seks amerikanere er dræbt

En selvmordsbomber på en motorcykel har mandag angrebet en amerikansk-afghansk patrulje nær luftbasen Bagram i Afghanistan og dræbt seks soldater, mens seks andre er såret.

Det bekræfter Nato og en amerikansk embedsmand.

Talibans talsmand, Zabihullah Mujahid, tager på Twitter skylden for angrebet og hævder, at antallet af dræbte er mindst 19.

Seks af de dræbte er amerikanere og fra den internationale styrke.

I Natos hovedkvarter i Kabul bekræfter pressetalsmænd, at et køretøj er eksploderet nær Bagram-luftbasen.

- En undersøgelse er sat i gang, hedder det.

Politichefen i Parwan-provinsen siger, at tre afghanske politifolk er såret ved angrebet.

Bagram ligger omkring 40 kilometer nord for Kabul, og den er en af de vigtigste baser for de omkring 9800 amerikanske soldater, som er blevet i landet, efter at de internationale kampoperationer blev indstillet sidste år.

Angrebet kommer, efter at flere end 60 mennesker for nylig blev dræbt i forbindelse med et angreb på lufthavnen i Kandahar og i den spanske ambassades gæstehus i Kabul.

38 civile, 10 afghanske soldater og to afghanske betjente mistede livet sammen med 11 talibanere ved angrebet.

Kort efter angrebet i Kandahar 9. december blev fire afghanske politifolk og to spanske betjente dræbt efter en flere timer lang belejring nær den spanske ambassade i Kabul.

Angrebet begyndte, da en bilbombe ramte myldretiden i Sherpur-distriktet i den centrale del af Kabul.

Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, sagde tidligere på måneden, at han var klar til at indgå en fredsaftale med de dele af oprørerne, der lægger deres våben og deltager i en demokratisk proces.

/ritzau/Reuters