Se videoen: EM-helt støtter de offentligt ansattes lønkamp
EM-heltinden Pernille Harder støtter de offentligt ansatte. Fotoet her er fra lørdag formiddag, hvor topforhandlerne blev mødt af skilte og tilråb, da de klokken ti tog fat på de afgørende forhandlinger i Forligsinstitutionen. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
Pernille Harder blander sig i debatten om de offentligt ansattes løn.

Anføreren for det danske kvindelandshold i fodbold, Pernille Harder, giver sin uforbeholdne støtte til de offentligt ansatte.

Det er fagforbundet FOA, der midt i de nervepirrende overenskomstforhandlinger har delt klippet med den 25-årige fodboldstjerne.

I videoen - der oprindeligt blev vist på storskærm under fagbevægelsens stormøde i sidste måned - siger Wolfsburg-angriberen, at hun støtter de offentligt ansattes kamp for gode arbejdsvilkår.

Se videoen her:

Pernille Harder, der med flere scoringer var med til at sikre Danmark de historiske sølvmedaljer ved sidste års EM-slutrunde, er langt fra den eneste kendte person, der støtter de offentligt ansattes kamp for en højere løn.

Under fagbevægelsens stormøde i Fredericia sendte entertaineren Niels Hausgaard også en videohilsen til landets offentligt ansatte. Det gjorde han som en slags tak for den indsats, de leverer i landets børnehaver, plejehjem og sygehuse.

- Jer, der løser samfundet allervigtigste opgaver, skal nu forhandle og måske konflikte: tak for jeres kamp mod ulighed. God vind til jer - og hold ud, det er vigtigt. Tak, lød det fra den folkekære nordjyde til de omkring 10.000 deltagere ved stormødet.

Efterfølgende forklarede Niels Hausgaard til Avisen.dk, at han selv har oplevet, hvor hårdt de ansatte kæmper for at holde velfærdsdanmark på skinnerne.

- Nu har jeg selv været i en situation med noget familie, hvor jeg er kommet meget på et plejehjem. Her oplevede jeg, hvordan de ansatte knoklede for ikke ret mange penge. Vi kan ikke undvære de offentligt ansatte, og de fortjener stor anerkendelse, siger han.

Læs artiklen her: Niels Hausgaard i opsang til danskerne: Bliv nu i din fagforening - de gule er en misforståelse