Se kortet: Her er der gratis psykologhjælp til unge

En række kommuner har allerede tilbud om gratis psykologhjælp til unge, mens andre kommuner er på vej. (Foto: Foto: Shutterstock/Iris/Ritzau-Scanpix. (Modelfoto))

En lang række kommuner har allerede indført ordninger om gratis psykologhjælp til unge. Se på kortet om din kommune er en af dem.

Flere kommuner har allerede valgt at indføre ordninger om gratis psykologhjælp til unge. 

Gratis psykologhjælp kan fungere som et værn i forebyggelsen mod, at mindre alvorlig mistrivsel udvikler sig til alvorlige psykiske problemer, mener speciallæge og formand i Psykiatrifonden, Anne Lindhardt.

En analyse fra tænketanken Cevea viser, at der er kommet 62,6 procent flere patienter i børne- og ungepsykiatrien og 29 procent flere i voksenpsykiatrien i perioden fra 2009 til 2016.

På kortet nedenfor kan du se, om din kommune tilbyder gratis psykologhjælp. Kortet er lavet af Psykiatrifonden, der har lavet en rundspørge til samtlige af landets kommuner.

De kommuner, der har en grøn farve, har en ordning om gratis psykologhjælp til unge, mens de kommuner, der er farvet rødt, ikke har ordningen. En stribe kommuner har fået en gul farve. Det er fordi, de i en hvis udstrækning har en gratis ordning, men ikke en der gælder for alle unge i kommunen.

Ifølge Psykiatrifonden er flere kommuner på vej med ordninger eller i gang med at afsøge mulighederne for at få en ordning. Frederikshavn, Sønderborg, Guldborgsund, Skanderborg, Middelfart, Hjørring, Holstebro og Samsø er blandt disse.

Danmarkskort