Se: Kampvogne holder klar under våbenhvile

Henter afspiller ...
/ritzau/

Våbenhvilen fortsætter for tredje dag i træk, mens lederne diskuterer, om den skal forlænges eller ej, når den løber ud.

De israelske kampvogne var kørt i stilling ved grænsen til Gazastriben torsdag, men de affyrede ikke et eneste skud, og dermed kunne våbenhvilen fortsætte for tredje dag i træk.

Det er første gang, en våbenhvile ikke er blevet afbrudt før tid, siden krigen begyndte for en måned siden. Men ifølge planen udløber våbenhvilen fredag.

Forhandlingerne om en forlængelse af våbenhvilen, eller sågar en decideret fredsaftale, fortsætter i mellemtiden i Kairo, hvor lederne fortsat diskuterer, hvad der nu skal ske. Israels regering har garanteret, at man vil svare igen, hvis Hamas begynder at angribe fredag, når den planlagte våbenhvile løber ud. Indtil videre har Hamas afbrudt alle våbenhviler med raketangreb ind over Israels grænse.

Krigen har allerede kostet omkring 1.900 palæstinensere livet, hvoraf de fleste var civile. 67 israelere er blevet dræbt, men her var kun tre civile. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen