Se hvad der ødelægger din joblyst

Arbejdet kan for mange være en sur pligt, og det bliver ikke lettere, hvis du hele tiden føler, det er synd for dig.

Arbejdet kan for mange være en sur pligt, og det bliver ikke lettere, hvis du hele tiden føler, det er synd for dig.

Tror du hele tiden, at du ingen indflydelse har, ingen magt besidder, ikke er god nok og at arbejdspladsen ikke sætter pris på dig, så placerer du dig godt og grundigt i en situation, hvor du er offeret, og din arbejdsplads vinderen.

Gør ikke det, for så ødelægger du al glæde for jobbet, skriver Huffington Post.

Så mange vil knalde sig til et bedre job. Læs mere på Q.dk

Coach og ekspert i arbejdsvilkår, Kathy Caprino, har kigget nærmere på de ting, der får kvinder til at ødelægge arbejdsglæden for sig selv, og nedgør du din egen rolle på jobbet, så forsvinder glæden, siger hun.

Brokker din kollega sit hele tiden? Se på soendag.dk hvordan du hjælper en brokker videre og letter stemningen

Stop beklagelserne
Har du følelsen af, at du ikke selv har medbestemmelse over hvilken retning dig liv og arbejdsliv tager, så forgifter du langsomt dig selv, og du vil holde dig selv nede og fast i den samme mølle, forklarer Kathy Caprino:

- Når du stopper med at klynke og holder op med at se dig selv som det ulykkelige offer for skæbnen, ændringer og diskrimination, så vil du opdage, at du er mere magtfuld end du indser, men kun hvis du accepterer den virkelighed.

Du er altså nødt til at stoppe med at tro, at du ingen indflydelse har på dit arbejdsliv, hvis du gerne vil have din arbejdsglæde tilbage. Tager du aktivt hånd om situationer, så vil du opleve, at du bliver meget gladere på jobbet.

Kathy Caprino forklarer, at det i det hele taget er dræbende, hvis du er for negativ i dine tanker og tilgang på jobbet. Hvis du tager alt personligt, hvis du kun tænker dårlige tanker, og hvis du har konstant brug for bekræftelse, så bliver alt på jobbet en kamp og dagen meget lang. Vær derfor lidt bedre til at passe på dig selv på arbejdsmarkedet, og forsøg om du kan finde smilet frem, det vil gøre alting lettere.

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media