Se her: Sorte bokse overgives til eksperter

Henter afspiller ...
/ritzau/

´Premierministeren i Folkerepublikken Donetsk´ overgav de længe ønskede sorte bokse, der muligvis indeholder afgørende beviser.

De to sorte bokse, der i denne omgang nærmere er røde, blev tidligt tirsdag afleveret til den officielle malaysiske delegation i den østukrainske by Donetsk.

De sorte bokse kan muligvis kaste mere lys over den tragiske hændelse torsdag, hvor Malaysian Airlines-flyet med 298 mennesker ombord blev skudt ned.

Den kontroversielle separatistleder Alexander Borodai var manden, der overrakte de sorte bokse i Donetsk, hvor separatisterne stadig har kontrollen. Borodai har udnævnt sig selv til 'premierminister i Folkerepublikken Donetsk,' og han fastholder, at det er Ukraines regering, der står bag nedskydningen af det store passagerfly.

Det er separatisterne, der har stået for oprydningen efter styrtet og indsamlingen af de mange lig. Mandag blev størstedelen af ligene kørt afsted i nedkølede togvogne, men det er stadig uklart, præcis hvor de skal hen.

Den malaysiske delegation forklarer, at de har fået separatisternes garanti for, at de mange lig hurtigst muligt vil blive overgivet til internationale myndigheder. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen