Se familiefotoet: Frederik og Mary hyggede til royal komsammen
Her ses prinsesse Sofia, prins Daniel, kronprinsesse Mary, kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip. Foto: 10090 Claudio Bresciani/tt/Scanpix
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary afsluttede deres besøg i Sverige med frokost og middag med den svenske kongefamilie, som de er nært knyttede til.

Det danske og det svenske kongehus har ikke blot den royale skæbne til fælles, de er også tæt knyttede.

Dronning Margrethe er kusine til Sveriges monark, kong Carl Gustaf, og den nære relation er også gået videre til næste generation.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har netop afsluttet deltagelsen i det danske erhvervsfremstød hos vores nordiske naboer, og besøget blev blandt andet rundet af tirsdag med en frokost, hvor familierne var samlet.

Det var det svenske regentpar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der var vært ved frokosten på kongeslottet i Stockholm.

Det viser både det danske og det svenske kongehus på deres respektive Instagram-profiler.

familiefotoet er det danske kronprinspar omgivet af det svenske regentpar, kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

Besøget blev officielt afsluttet om aftenen på rådhuset i Stockholm, hvor tronfølgerparrene nød en middag.

Især har kronprinsesse Victoria og prins Daniel ledsaget kronprins Frederik og kronprinsesse Mary rundt under det svenske visit.

Under en tale i anledning af et seminar mandag satte kronprins Frederik ord på den nære relation ifølge Svensk Damtidning.

- Vi har nære slægtninge her i Stockholm, og vi kommer her ofte og gerne. Vi ønsker at signalere, at Danmark og Sverige har noget helt særligt sammen, lød det fra ham.

 

/ritzau/FOKUS